Sığır hırsızları yakalandı

TAKİP ET

Karaman'da da büyükbaş hayvan hırsızlığına karıştıkları iddia edilen 7 kişi yakalandı

Karaman'da da büyükbaş hayvan hırsızlığına karıştıkları iddia edilen 7 kişi yakalandı.

HaberKaraman haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Kasım ayında Konya'nın Bağrıkurt Mahallesinde meydana gelen hayvan hırsızlığı üzerine soruşturma başlatan Konya İl Jandarma Komutanlığı, daha önceden de büyükbaş hayvan hırsızlığı ile değişik suçlar nedeniyle sabıkası olduğu öğrenilen T.İ. adlı şüpheliyi tespit etti.

Jandarma ޞubat ayında zanlıyı yakalamak için operasyon hazırlığında iken T.İ. Sivas ve Aksaray'dan çaldığı 11 büyükbaş hayvanı Konya'ya getirirken yakalandı. Adliyeye çıkarılan T.İ., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Jandarma, soruşturmasını derinleştirerek Sivas, Erzincan ve Karaman'da 1'er, Konya Altınekin'de 3, Konya Selçuklu'da 1 adet olmak üzere 7 büyükbaş hayvan hırsızlığına karıştığı belirlenen 9 şüpheliyi belirledi.

ޞüphelileri yakalamak üzere harekete geçen jandarma, 7 zanlının adreslerine operasyon düzenledi. Diğer 2 şüphleliden M.K.'nin başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu, bir diğerinin ise yakalanma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Jandarma operasyonlarda gözaltına aldığı 7 şüpheliyi adliyeye sevk ederken, zanlılarla birlikte ele geçirildiği belirtilen 11 büyükbaş hayvanın sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.

aksaray Altınekin Bağrıkurt Mahallesi büyükbaş hayvan hırsızlığı Erzincan jandarma Karaman konya Konya İl Jandarma Komutanlığı selçuklu Sivas