Şiddetli rüzgar Karaman'da etkili oluyor

TAKİP ET

Meteorolojik uyarı yapılan Karaman'da akşam saatlerinde etkisini artıran rüzgar, şiddetini artırarak devam ediyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda Karaman'ın da aralarında bulunduğu 4 şehire kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği açıklanmıştı.

12 Ocak Salı günü itibariyle 13 Ocak Çarşamba ikindi saatlerine kadar etkili olması beklenen lodos ile ilgili Karaman, Konya, Niğde ve Aksaray illerinde zaman zaman saatte 50 - 70 km hızla eseceği, özellikle Karaman il genelinde ve Konya'nın batısında yer yer tam fırtına şeklinde (saatte 70 - 100 km hızla) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması için uyarı yayımlanmıştı.

Akşam saatlerinde hızını artıran lodos, ilerleyen saatlerde Karaman'da tam fırtına şeklinde esmeye devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haber merkezimize ulaşmazken, fırtınanın öğle saatlerine kadar etkili şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Ocak 2021 hava durumu tahmin raporunda ise Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğini bildirdi

32 şehire sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yayımlayan Meteoroloji; Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Çorum, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat için sağanak uyarısında bulunurken, İç Anadolu Bölgesi'nde; Karaman, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Konya, Aksaray, Niğde'de sağanak yağışın etkili olacağını duyurarak; kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel ve su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sarı Uyarı Nedir?

Meteorolojide, sarı uyarı "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" açıklaması yapılır.