Sicil Affı Resmi Gazete'de yayımlanınca yürürlüğe girecek

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde işletme sahiplerinden, normal vatandaşa kadar kredi borçlarını geciktirdiği için ya da benzeri nedenlerle kara listeye girenlerin torba yasa tasarısıyla affedilmesi Türkiye Büyük M

Geçtiğimiz günlerde işletme sahiplerinden, normal vatandaşa kadar kredi borçlarını geciktirdiği için ya da benzeri nedenlerle kara listeye girenlerin torba yasa tasarısıyla affedilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmişti. TBMM'den geçen torba tasarının Resmi Gazete'de yayımlanması beklenilmeye başlandı. Peki torba yasa tasarısı Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanır?

Yaklaşık 13 milyon kişiyi "temize çıkaracak" yasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesi ile 6 ay içinde kredi kartı borcunu kapatanlar kara listeden çıkacak.

Emekli Sandığı Kanunu ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin yasada özellikle sicil affı öne çıkıyor. Daha önce borçlarını ödeseler bile 5 yıl boyunca kara listede kalmak zorunda iken, kredi kartı, senet ve çek borçları nedeniyle kara listeye girenlerden 6 ay içinde borcunu yapılandıranlar Bankalar Birliği'ndeki sicillerini temizleyebilecek.

Sicil Affı Kimleri Kapsıyor?

Hazırlanan torba tasarı ile nakit veya gayrınakdi kredinin anapara ve faizleri ile ferilerine dair ödemeleri aksatanlar, ticari faaliyeti olmasa bile, protesto edilmiş senedi, kredi kartı veya kredi borcu olan, karşılıksız çek nedeniyle borçlu duruma düşen herkes, torba yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren en geç 6 ay içinde borçlarının tamamını ödemeleri veya yapılandrımaları halinde sicil affından yararlanabilecek.

Yeni kredi imkanı bulabilecek olmaları nedeniyle 1,5 milyon esnafın da sicil affı sayesinde nefes alması bekleniyor.

Sicil Affı Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanır?

Kara liste nedeniyle sıkıntı yaşayan ve düzenlenen torba yasa tasarısının meclisten geçmesi sonrası 1 milyondan fazla vatandaşı tasarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyor.

Kara listeden çıkarak, sicil affına uğrayacak vatandaşların beklediği haberin gelmesi çok yakın. Önümüzdeki günlerde torba yasa tasarısının Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.

af borç çek emekli sandığı kanunu esnaf faiz işletme sahibi kanun kanun değişikliği kanun hükmünde kararname kara liste khk kredi borcu kredi kartı kredi kartı borcu protestolu çek protestolu senet resmi gazete senet sicil affı sicil affı resmi gazetede y