Sıcaklık rekorları kırılıyor

TAKİP ET

Cuma gününden itibaren yurdu etkisi altına alan sıcak hava dalgası, 10 ilde eylül aylarının en yüksek sıcaklık değerlerinin aşılmasına sebep oldu

Cuma gününden itibaren yurdu etkisi altına alan sıcak hava dalgası, 10 ilde eylül aylarının en yüksek sıcaklık değerlerinin aşılmasına sebep oldu.

Eylül ayları istatistiklerine bakıldığında, Çankırı'da 39, Eskişehir'de 36,7, Kastamonu'da 38,4, Kayseri'de 36,9, Kırıkkale'de 40,4, Kırşehir'de 38,2, Nevşehir'de 36,3, Niğde'de 35,4, Yozgat'ta 35,1 derecelerle rekor kaydedildi.



Hava sıcaklıklarının bugün ve yarın iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 8 ile 12 derece üstünde olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısındaki birçok ilde eylül ayı en yüksek sıcaklık rekoru değerlerinin de aşılması bekleniyor.



Gündüz saatlerinde 38 dereceleri gören Karaman'da ise gecenin nispeten serin geçmesi bekleniyor. Sabaha karşı 19 dereceye kadar inecek olan hava sıcaklığı, sabah saatleri ile yeniden yükselişe geçerek 39 dereceye kadar çıkması öngörülüyor.



Meteorolojinin Karaman için önümüzdeki 5 günlük hava durumu tahmini de şöyle:

çankırı eskişehir hava durumu Karaman Kastamonu kayseri kırıkkale kırşehir nevşehir niğde sıcak hava dalgası Yozgat