Sarma sigaraya 6 yıl hapis

TAKİP ET

Yeni düzenlemeyle, yetki belgesiz veya bildirimsiz sarma sigara bulundurana, satana ve taşıyana 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek

Yeni düzenlemeyle, yetki belgesiz veya bildirimsiz sarma sigara bulundurana, satana ve taşıyana 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Bazı Vergi Kanunları ile diğer kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının 56 - 83. maddeleri, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kabul edilen maddelerle, Kaçak tütün ile mücadele kapsamında, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan yetki belgesi almaksızın veya bildirimde bulunmaksızın tütün ticareti yapanlar ve ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa arz edenlere, bulunduran ve nakledenlere 3 yıldan, 6 yıla kadar hapis cezası verilecek.

hapis cezası Kaçak tütün ile mücadele kanun tasarısı kıyılmış tütün makaron parçalanmış tütün sarma sigara TBMM Genel Kurulu Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Vergi Kanunları yaprak sigara kağıdı yetki belgesi