Saraybosna Üniversitesi

TAKİP ET

Ancak bunlar söylendiği kadar kolay olmayacaktır

Ancak bunlar söylendiği kadar kolay olmayacaktır. Tüm çabanıza ve harcadığınız paraya rağmen bazen aradığınız eğitimi bulamayabilirsiniz. Tam da bu noktada size Saraybosna Üniversitesi yardım edecek.

Bosna Hersek Üniversiteleri

Üniversite okumak sadece ders çalışmak ve kitap okumak anlamına gelmez. Öğrencilerin akademik açıdan gelişimleri ve öğrenmeleri elbette çok önemlidir. Ancak insan aynı zamanda sosyal bir varlıktır da ve bu yüzden sosyal gelişimleri de öğrenciler için çok önemlidir. Saraybosna Üniversitesi size hem akademik hem de sosyal gelişim imkanı sunar. Böylece kendinizi daha da geliştirme imkanına sahip olacaksınız. Dünyanın farklı yerlerinde gelen öğrencilerle aynı eğitimi almanız size farklı kültürleri ve farklı dünyaları tanıma fırsatı verecektir. Bu da ufkunuzu daha da açacak ve dünyayı daha iyi algılamanızı sağlayacak. Üstelik Saraybosna Üniversitesi size akademik anlamda da büyük katkılar yapar. Sadece akademik anlamda kalitesini size vereceği mavi diploma ile zaten ispatlamış olur.

Ayrıca diğer Avrupa ülkelerindeki eğitim iş birliği sayesinde size sunacağı Europass hizmeti ile de kendinize tüm Avrupa ve dünyanın kapılarını açmış olacaksınız. Bu iki özelliği ile Saraybosna Üniversitesi kendi eğitim kalitesini tüm Avrupa ve dünyaya kabul ettirmiş oluyor. Sadece Europass için bile çoğu ülkelerle iş birliği yapılması gerekir. Çünkü bu program içindeki Europass Hareketlilik sertifikası için sizin öğrencilik hayatınız boyunca en az bir başka ülkeye gidip orada bir etkinlikte bulunmanız gerekir. Üstelik bu etkinliği Saraybosna Üniversitesi ve gittiğiniz yerdeki kurum ortaklaşa izliyorlar. Bu raporu ya da raporları da Europass dosyanıza diğer diploma ekiniz ve sertifikanızla Saraybosna Üniversitesi koyar. Siz de özgeçmişinizi ve dil yeterliliğinizi hazırlarsınız. Böylece 5 farklı belge ile tüm Avrupa, dünyada geçerli ve kabul edilen bir öz geçmişe sahip olursunuz. Bu da size özellikle uluslararası şirketlerin kapılarını açar. Kaldı ki sadece Mavi Diploma bile sizin tüm Avrupa Birliği ülkelerinin kabul ettiği bir eğitim standartlarında eğitim aldığınızı kanıtlar.

Üniversite Maliyetleri

Ortalama bir Avrupa üniversitesinde okumak için dil eğitimi görmek zorundasınız. Üstelik dil eğitimi için ve okuyacağınız bölüm için ayrı ayrı ödemeler yapmanızı isterler. Oysa tüm bunlar için sabit bir fiyat isteyen Saraybosna Üniversitesi, Avrupa ortalamasının altında bir eğitim ücreti ister. Diş hekimliği ya da eczacılık için önce 1 yıl hazırlık okumanız gerekir. Daha sonra gireceğiniz sınavda belli bir puan alıp okuyacağınız bölüme devam edebilirsiniz. Diş hekimliği için yıllık 3500 Euro, eczacılık için de yıllık 2500 Euro ödemeniz gerekirken isterseniz KYK’dan kredi de alabilirsiniz. Tıpkı ülkemizde okuyor gibi geri ödemeli KYK Öğrenim Kredisi alabilirsiniz. Tüm bu sorularınızın cevabını almak ve diğer avantajları öğrenmek için sizleri Eurostar Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı ofislerimize bekliyoruz.