Samaracılar perişan oldu

TAKİP ET

Karaman KYK'da "şaka" yapan 3 kız öğrencinin son durumu içler acısı

Karaman KYK'da "şaka" yapan 3 kız öğrencinin son durumu içler acısı.

Karaman'da üniversite öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda patlak veren "şaka" skandalı ile bazı kız öğrenciler psikolojileri bozulduğu gerekçesi ile hastanelik olmuş, bazı öğrenciler arkadaşlarının evlerine giderken, bazı öğrenciler yurttan ayrılarak özel yurtlara yerleşmişlerdi.

Olayın basına yansımasının ardından, yurt bahçesindeki öğrencilerin isyanını görüntülemeye çalışan basın mensubuna saldıran yurt müdürü görevden alınmış, soruşturmalar neticesinde, olayın 3 kız öğrencinin maksadını aşan şakaları olduğu açıklanmıştı.

Gece yarısından sonra bazı öğrencilerin "samara" adını verdikleri, odalarına giren siyah giyimli kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, Arapça olduğu düşünülen bazı kelimeler, değişik semboller, işaretler ve "sıra sizde", "öleceksiniz" notlarının bırakıldığını iddia eden çok sayıda öğrencinin şikayetlerinin işleme konulmadığı iddiasıyla okuldan ayrılmayı düşündüğü, yurttan ayrıldığı, hastaneye müracaat ederek psikolojik tedavi aldığı dönemde yaşanan panik havasının yatışması için vizeler de iptal edilerek ertelenmişti.



Resmi makamların "şakacı" öğrencilerin tespit edilerek yurttan uzaklaştırıldıkları açıklanmış ve gelişen olaylar yatışmıştı.

Haber Merkezimize ulaşan güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre öğrencilerin korku ve paniğe kapılmasıyla ülke gündemine kadar taşınan olayların müsebbibi olan "şakacı" öğrenciler KYK yurdundan atılmalarının ardından, büyük bir barınma sorunu yaşamaya başladılar.

Devlet yurdunda kalma şanslarının olmaması nedeniyle özel öğrenci yurtlarına müracaat eden "şakacı" öğrenciler, skandala sebep olan öğrenciler olmalarının öğrenilmesi ile özel yurtlardan da uzaklaştırıldılar.

Öğrencilerden birisinin ailesinin gelerek kızlarını okuldan da ayırarak memleketi olan Kayseri'ye götürdüğü öğrenilirken diğer iki öğrencinin ise kendilerinin "şakacı" öğrenciler olduklarını gizleyerek özel yurtlarda kalmaya çalıştıkları bilgi edinildi.

Yaşanan olaylar nedeniyle, özel yurtların da kabul etmediği 2 kız öğrencinin tanınmaları halinde şu an kaldıkları yurttan da uzaklaştırılacakları ve kalacak başka yer de bulamayacakları korkusuyla, okula devam ettikleri öğrenildi.

arapça Karaman Karaman KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu şaka samara sıra sizde üniversite öğrencileri