Ruhsatsız silaha ceza kesildi

TAKİP ET

Karaman'da ruhsatsız ve faturasız olduğu belirlenen silahı taşıyan şahısa Kabahatler Kanunu gereğince para cezası uygulandı

Karaman'da ruhsatsız ve faturasız olduğu belirlenen silahı taşıyan şahısa Kabahatler Kanunu gereğince para cezası uygulandı.

Karaman'a bağlı Başharman Köyünde önleyici kolluk devriyesindeki jandarmanın yaptığı kontrollerde 1 kişinin faturasız ve ruhsatsız av tüfeği taşıdığı ve bulundurduğu belirlendi.

ޞahısa 2521 sayılı Kabahatler Kanunu 13/1'nci maddesinden 572 lira idari yaptırım uygulandığı bildirildi.

2521 SAYILI AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞžAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞžKİN YÖNETMELİK'in 13. Maddesi şöyle:

Madde 13 – (Değişik:RG-22/4/2009-27208)

Bu Yönetmelik hükümlerine göre av tüfeği taşıma ve bulundurmalarında engel bulunmayanlara mahalli mülki amirliklerce yivsiz tüfek ruhsatnamesi düzenlenir. Bu silahları satın almak isteyenler silah imal eden ya da satan kişi ve kuruluşlardan yivsiz tüfek satın alma belgesi ile bu silahları satın alabilir. Bu şekilde satın alınan av tüfeklerinin en geç bir ay içerisinde belgenin alındığı makama müracaatla cins, marka, çap ve seri numarasının kaydettirilmesi zorunludur. Ruhsatname üzerine tüfeklerin kaydedilmesi işlemi esnasında tüfeklerin görülerek tespitinin yapılması esastır.

 

Başharman Köyü jandarma Kabahatler Kanunu Karaman para cezası ruhsatsız av tüfeği