Rıdvan Dilmen'den referandum kampanyası

TAKİP ET

Eski futbolcu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen, sosyal paylaşım ağı twitter'da anayasa değişikliği için yapılacak referandumda 'Evet' oyu vereceğini açıkladı

Eski futbolcu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen, sosyal paylaşım ağı twitter’da anayasa değişikliği için yapılacak referandumda 'Evet' oyu vereceğini açıkladı. Dilmen'in dün Twitter’dan başlattığı 'Evet' kampanyasına futbolcular Arda Turan, Burak Yılmaz ve şarkıcı Murat Boz'dan da destek geldi.

Dilmen, twitter hesabından paylaştığı kısa videoda, "Vatanımız, ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Adeta bir İstiklal Savaşı. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için evet ben de varım" dedi. Dilmen’in paylaşımı kısa bir süre içinde birçok kullanıcı ve takipçi tarafından paylaşılırken, Dilmen’e futbolculardan ve şarkıcılardan da destek gecikmedi.

Bir anda gündem olan bu paylaşımlara halkın desteği ve eleştirisi de gecikmedi.

Bir çok twitter kullanıcısı Rıdvan Dilmen’in bu paylaşımı yapmasındaki sebebin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için yaptığı PR çalışmasına bağlarken, bazı twitter kullanıcıları ise, referandumda oylanacak maddelerin henüz kimse tarafından tam olarak bilinmediğini ve neye evet ya da neye hayır denileceğinin belli olmadığını hatırlattı.

Dilmen’in bu paylaşımına yanıt, yine bir başka ünlüden geldi. Oyuncu Meltem Cumbul anayasa referandumunda 'hayır' oyu kullanacağını Twitter'dan açıkladı, sosyal medyada büyük ses getirdi.

Yine bu Dilmen'in paylaşımına bir başka karşı görüş de bir milletvekilinden geldi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal paylaşım sitesinde, Rıdvan Dilmen'in futbolculuk yıllarındaki "Şeytan" lakabına gönderme yaparak #ŞeytanaUymaHAYIRde hastag'ını yayınlayarak tartışmalara başka bir boyut getirdi.

Arda Turan Barış Yarkadaş Burak Yılmaz chp Evet futbolcu Güçlü Türkiye Gündem halkın desteği hastag istanbul İstiklal Savaşı Meltem Cumbul milletvekili murat boz Oyuncu Rıdvan Dilmen Şeytan Sosyal Medya türkiye futbol federasyonu twitter Vatanımız