Rektör Gavgalı'nın 23 Nisan mesajı

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Bağımsızlığın ve egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’üncü yılına gururla ulaştıklarını belirten Rektör Gavgalı, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Birinci Meclisimizin 23 Nisan 1920 tarihindeki kuruluşu milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutarak milletimiz için milli irade dışında hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyeceğimizin kesin ilanıdır. Ne mutlu bize ki tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip 23 Nisan’ı aynı zamanda dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak da kutlamaktayız. 

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Böylelikle 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olarak da ayrı bir anlam ve değer kazanmıştır. En büyük hazinemiz olan çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

TBMM’nin açılışının 103’üncü yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Birinci Meclis’in kahraman mensuplarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."