Reina'yı Rakka'ya onaylatmış!

TAKİP ET

Rakka'dan aldığı talimata göre Masharipov'un aslında o gece yapmayı planladığı saldırıyı Taksim'de gerçekleştirmek istediği, fakat güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sonrasında hedefinin değiştirdiği

Rakka’dan aldığı talimata göre Masharipov’un aslında o gece yapmayı planladığı saldırıyı Taksim’de gerçekleştirmek istediği, fakat güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sonrasında hedefinin değiştirdiği öğrenildi.

Masharipov verdiği ifadede "Taksim’e gittim ama çok önlem vardı. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Bölgede yeni hedef aramamı istedi. Sahilde taksiyle tur attım. Reina uygun görünüyordu. Rakka’daki kişiye sordum, kabul etti" dedi.

Masharipov’un verdiği ifadeye göre, geçtiğimiz yıl ocak ayında Suriye’deki savaşa katılmak için aldığı talimat üzerine İran üzerinden Türkiye’ye geldiğini ve Konya’ya yerleştiğini belirtti. Konya’da bulunduğu sırada Rakka’dan gelen talimat üzerine, yılbaşı gecesi Taksim’de eylem yapmaya karar veren Masharipov, Taksim’de yaptığı keşfin görüntüsünü Rakka’ya gönderdiğini ve saldırı için Taksim konusunda anlaşıldığını söyledi. Fakat yılbaşı akşamı Taksim’deki yoğun güvenlik önlemlerinin bu saldırıyı gerçekleşmesi konusunda olumsuz bir durum yaratması, Taksim’den vazgeçerek başka bir hedefi seçmesine sebep olduğunu ekleyen Masharipov,  bu saldırı için talimatı veren kişiyle yeniden temas kurduğunu ve Taksim’in planlanan saldırı için uygun olmadığı konusunda anlaştıklarını belirtti. Altığı talimat doğrultusunda bölgede yeni bir hedef arayan terörist, taksiyle saat 22.00 sıralarında sahilde tur attığı sırada Reina’daki durumun saldırı için uygun olduğunu ve Rakka’daki DAEޞ Emiri ile tekrar temasa geçerek, bu saldırı için onay aldığını söylemiş. Daha sonra taksiyle Zeytinburnu’na giden saldırgan, kaldığı evdeki silahı alarak Reina’ya giderek ve eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti.

abdülgadir masharipov daeş daeş emiri ifade iran katliam konya rakka reina Suriye taksim Terör terörist Türkiye yılbaşı zeytinburnu