Referandum için YSK seçmen sorgulama

TAKİP ET

Ayrıca seçmen sorgulama sayfalarına turkiye

Ayrıca seçmen sorgulama sayfalarına turkiye.gov.tr adresinden de erişmek mümkün.

YSK sayfasından sorgulama yapmak için tıklayınız.

OY KULLANACAОI YERİ DEĞžİŞžTİRMEK İSTEYEN NE YAPMALI?

Oy kullanacağı yeri değiştirmek isteyen vatandaşlar ilgili nüfus müdürlüğüne giderek ve adres beyan formuyla birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz faturası veya abonelik sözleşmesi ya da  noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile 26 ޞubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar şahsi başvurularda bulunması  gerekmekte. Bu işlemlerden sonra vatandaşların, Nüfus Müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmekte.

ÖОRENCİLER NE YAPACAK?

Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin, Öğrenim gördükleri okuldan o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

adres beyan formu İlçe Seçim Kurulu Referandum Seçmen seçmen sorgulama YSK yüksek seçim kurulu yurt dışı seçmen sorgulama yurt içi seçmen sorgulama