PTT PERSONEL ALIMINA BAŞLADI

TAKİP ET

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın PTT'ye 2500 personel alınması ile ilgili 7 Şubat'ta yaptığı açıklamanın ardından, PTT sözleşmeli personel alımı ilanı yayınladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın PTT'ye 2500 personel alınması ile ilgili 7 Şubat'ta yaptığı açıklamanın ardından, PTT sözleşmeli personel alımı ilanı yayınladı. İlanda başvuru tarihleri ve şartları da belli oldu.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB)'nın resmi internet sitesi http://www.dpb.gov.tr 'de yayınlanan Gişe ve Büro Görevlisi ile Dağıtıcı unvanlı İdari Hizmet Sözleşmeli Personel alımı şartları ise şöyle;

GİŞE VE BÜRO GÖREVLİSİ kadrosu için aranan şartlar;

1- Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki okulların Ek-1 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2- Yurt içinde ve yurt dışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

3- KPSS P93 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

DAĞITICI kadrosu için aranan şartlar;

1- İki yıllık eğitim veren yüksek okulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2- Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 18.02.2017 tarihi itibariyle sahip olmak.)

NOT: Adaylar, mülakattan önce B ve A2 sınıfı sürücü belgesi yetkisi çerçevesinde kullanacakları araçlarla uygulamaya tabi tutulacaktır.

3- Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

4- KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvurular, 13-18 Şubat 2017 tarihleri arasında http://ik.ptt.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ > 2017-10-113102-2017-1 Personel Alımı İlan Metni

2500 personel ahmet arslan Dağıtıcı dpb Gişe ve Büro Görevlisi KPSS KPSS P93 PTT UDH