Polise "kapan" talimatı

TAKİP ET

Karaman'da trafik uygulaması yapacak polis otolarında durdurma kapanı bulundurma zorunluluğu getirildi

Karaman'da trafik uygulaması yapacak polis otolarında durdurma kapanı bulundurma zorunluluğu getirildi.

Önceki gün, bir çok kapan bulunmayan uygulama noktasından kaçarak, peşine düşen polis ve jandarma ekipleriyle de çatışan otomobilin ardından, uygulama yapacak polis otolarında kapan bulundurulması talimatı verildi.

Mut'ta bir bağ evinde yapılan operasyonla yakalanan 2 şüpheli, kontrol noktalarında durdurma kapanı bulunmadığı için Mut'tan Ereğli'ye kadar lastikleri patlatılarak durdurulamamıştı.

Edinilen bilgilere göre, bu gün itibariyle Karaman'da uygulama noktalarındaki polis otosunda durdurma kapanı bulundurulması zorunlu hale getirildi.

Hukukçular Ne Diyor?

2009 yılında İzmir'de meydana gelen Baran Tursun olayı sonrası birçok ilde sıklıkla kullanılmaya başlayan seyyar yol kapanları, o dönem hukukçular arasında tartışmaya neden olmuştu. Birçok hukukçu, ''Kolluk güçleri şüphelileri yakalamak göz altına almak adalete sevk etmek için orantılı her tedbiri alabilir kaçan şahsa ateş bile edebilirken araç kapanı kullanamaması düşünülemez'' şeklinde görüş bildiriyor.

Öte yandan bazı hukukçular ise, "DİKKAT YOL KAPANI VAR" uyarısı yapmak şartıyla kullanabilir. Herhangi bir yolun bu kapanla trafiğe sürekli olarak kapatılabilmesi için il veya ilçe trafik komisyonunun kararı gerekmektedir'' diyor.

Kapan Nasıl Kullanılacak?

Güvenlik güçleri herhangi bir suçtan aranan şahsı, veyahut durumundan şüphelendiği aracı durdurmak üzere tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı bir uygulama noktası kurar. Beklenen aracın uygulama noktasına yaklaşık 200 metre yaklaşım mesafesinde Dur ihtarı verilir. ޞüpheli aracın durmaması üzerine 50 metre ilerde bekletilen kapan yola açılır ve kaçmaya çalışan aracın lastikleri patlatılır.

araç kapanı Baran Tursun DİKKAT YOL KAPANI VAR dur ihtarı durdurma kapanı Ereğli Hukukçular Ne Diyor? izmir kapan Kapan Nasıl Kullanılacak? Karaman mut polis otosu seyyar yol kapanları trafik uygulaması