Polise çarpan FETÖ şüphelisi yakalandı

TAKİP ET

"Mahrem asker imam" olarak aranan şahıs kovalamaca sırasında polise çarptı

"Mahrem asker imam" olarak aranan şahıs kovalamaca sırasında polise çarptı.

FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün "mahrem asker imamı" iddia edilen şüpheli, polisle girdiği kovalamacada, kendisini durdurmak isteyen polise de çarptı. Takibi bırakmayan polis ekipleri zanlıyı bir süre sonra yakaladı.

Konya'da başlatılan 27 ili kapsayan terör örgütü FETÖ'ye yönelik soruşturmada, örgütte mahrem asker abi görevi yürüttüğü iddiasıyla gözaltı kararı verilen 115 şüpheliden Sultan Murat E.'nin Sakarya'da olduğunu belirleyen polis, kurduğu bir özel ekiple şüphelinin gizlendiğini belirlediği evi izlemeye aldı.

Eşiyle birlikte evden ayrıldığında da takibe başlayan polis ekibi zanlıyı bir süre sonra durdurmak istedi.

Polisin yaptığı "dur" ihtarına uymayan zanlı kaçmaya başladı. Peşindeki polislerle kovalamacaya giren Sultan Murat E. yolunu kesen polislere de aldırış etmeden kaçmaya devam etti.

Bu sırada bir polis memuruna da çarparak kaçmaya devam eden şüpheli şahıs Serdivan ilçesine kadar kovalanarak yakalandı.

Hastaneye kaldırılan polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenilen olayda, Sultan Murat E.'nin eşinin de başka bir FETÖ soruşturması kapsamında arandığı, kovalamaca esnasında otomobilden inip yaya olarak kaçtığı belirlendi.

Konya'ya getirilen zanlı, sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ޞubesine götürüldü.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Konya merkezli 27 ilde 24 Mayıs'da düzenlenen operasyonda, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nda "mahrem asker abileri" oldukları iddia edilerek haklarında gözaltı kararı çıkarılan 115 kişiden 37'si yakalanmış, adliyeye sevk edilenlerden 9'u tutuklanmıştı.

ޞüphelilerin, darbe girişimine iştirak eden askeri personelin öğrenimlerinden, örgüt yapılanmasının ideolojisi doğrultusunda eğitilmelerinden ve yetiştirilmelerinden birinci derecede sorumlu oldukları bildirilmişti.


AA

dur ihtarı Fethullahçı Terör Örgütü fetö fetö/pdy konya Mahrem asker imam Paralel Devlet Yapılanması pdy Sakarya Serdivan Sultan Murat E.