Polis şüphelileri vurarak yakaladı

TAKİP ET

Karaman'da, 18 yaşındaki bir kızı kaçırarak tecavüz eden şüpheli, polise silah doğrultunca, vurularak etkisiz hale getirildi

Karaman'da, 18 yaşındaki bir kızı kaçırarak tecavüz eden şüpheli, polise silah doğrultunca, vurularak etkisiz hale getirildi.

18 yaşındaki B.L.'yi kaçırdığı iddiasıyla peşine düşen polise, elindeki av tüfeğini doğrultan 23 yaşındaki Ömer A. polis tarafından bacağından vuruldu. ޞüphelinin yanında bulunan Fatih T. de polisin bacağından vurmasıyla, etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Akşam saat 22:30 sıralarında, zorlda bir otomobile bindirilerek kaçırıldığını mesajla yakınlarına haber veren B.L., kendisini Ömer A. ve ve yanındaki 23 yaşındaki arkadaşı Ali S.'nin kaçırdığını yazdı.

B.L.'nin yakınlarının durumu hemen polise bildirmesiyle harekete geçen güvenlik güçleri, 7 ayrı suçtan sabıkası bulunan ve tecavüz suçundan 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ömer A.'yı yakalama çalışmasına başladı.

ޞüphelilerin Dere Köyünde olduklarını belirleyen güvenlik güçleri, belirlenen adrese ulaştığında, teslim olması için çağrıda bulundu. Yapılan çağrı sonrası, elindeki av tüfeğini polise doğrultup ateş açarak cevap vermek isteyen Ömer A.'yı, polis ateş ederek, bacağından yaraladı.

ޞüphelinin arkadaşı Fatih T. de elindeki bıçakla polise direnerek, teslim olmayı kabul etmeyince, polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Polis iki şüpheliyi de gözaltına aldı.

Kurtarılan B.L., hemen hastaneye kaldırılarak sağlık kontrolünden geçirildi. B.L.'nin polise verdiği ifadede, Ömer A.'nın kendisini kaçırarak Dere Köyünde bir bahçede tecavüz ettiğini, geçen yıl da yine Ömer A. tarafından tecavüze uğradığını, ancak ailesini öldürmekle tehdit ettiği ve evlerine silahlı saldırı düzenlediği için, korkarak şikayetçi olmadığını söylediği öğrenildi.

Karaman Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahaleden sonra, özel bir hastaneye sevk edilen Ömer A.'nın verdiği ifadesinde ise suçlamaları kabul etmediği, B.L. ile kendi isteği doğrultusunda ilişkiye girdiğini iddia ettiği öğrenildi.

Polisin, şüphelinin yakalandığı bahçe ve otomobilde yaptığı incelemelerde sperm izlerine rastladığı ve soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

Dere Köyü Karaman karaman devlet hastanesi