Polis, okullardaki özel güvenlikçilere eğitim verecek

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla, ülke genelindeki eğitim kurumlarında gör

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla, ülke genelindeki eğitim kurumlarında görev yapan özel güvenlik görevlilerine yarı yıl tatili süresince terör, asayiş ve uyuşturucu konularında eğitim verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin güvenli ortamda eğitim görmeleri, uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları ve okullara yönelik olası terör ve şiddet olaylarına hazırlıklı olunması amacıyla İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Eğitim Kurumlarında Görev Yapan Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim Verilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Özel güvenlik görevlilerinin bu konuda dikkatli ve duyarlı çalışmalarına katkı sağlayacak eğitimlere ilişkin protokol, gereği yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüklerine gönderildi.

İmzalanan protokolle özel güvenlik görevlilerinin terör ve şiddet olaylarına karşı hareket tarzları ve alacakları önlemler, öğrencileri uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan koruma yöntemleri ile asayiş olaylarına müdahaleleri konusunda bu yarıyıl tatili içinde il emniyet müdürlükleri tarafından eğitim görecekler.

Yine imzalanan protokol kapsamında okullarda güvenliği olumsuz etkileyen iç ve dış faktörler belirlenerek, özel güvenlik görevlilerinin eğitim müfredatı hazırlanacak. Bu kapsamda öğrencilerin uyuşturucu madde kullanımı ve zararlı alışkanlıklardan korunması ve uzak tutulmasına yönelik çözüm önerileriyle alınması gereken önlemler belirlenecek.

Oluşturulacak komisyonlar her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcından önceki hafta içinde olmak üzere yılda en az iki kez toplantı yaparak, uygulanacak eylem planı hazırlanacak. Komisyon toplantılarıyla belirlenecek çalışmalar her eğitim-öğretim yılının başında diğer kurumlarla da paylaşılacak.

Eğitimlerin ardından ilgili birimler tarafından yapılacak denetimlerle de özel güvenlik görevlilerinin meydana gelebilecek olaylara karşı her zaman hazırlıklı olmaları sağlanacak.

EĞİTİM eğitim-öğretim içişleri bakanlığı Komisyon Milli Eğitim Bakanlığı önlemler özel güvenlik görevlileri şiddet Terör uyuşturucu zararlı alışkanlıklar