Pazar günü 10 domuz itlaf oldu

TAKİP ET

Kozlubucak ve Değirmenbaşı köylerinde pazar günü yapılan sürek avı nedeniyle piknikçiler uyarılmıştı

Kozlubucak ve Değirmenbaşı köylerinde pazar günü yapılan sürek avı nedeniyle piknikçiler uyarılmıştı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yazılı bir açıklama ile iki piknik bölgesinde yapılan av nedeniyle piknikçilere gösterdikleri anlayış ve sağduyu için teşekkür etti.

Zirai üretime önemli derecede zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Karaman Merkez Av Komisyonu kararınca sürek avı düzenleniyor.

9 Temmuz 2017 Pazar günü, Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda, bahçe, bağ ve tarlalar gibi yaban domuzlarının zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yerlerde profesyonel avcılarla domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altına indirilmesi için sürek avı düzenlendi.

Yapılacak sürek avı nedeniyle piknikçiler başta olmak üzere tüm vatandaşların Kozlubucak ve Değirmenbaşı köylerindeki avlanma alanlarından uzak durmaları istenmişti.

Yapılan açıklamada pazar günü gerçekleştirilen sürek avında 10 yaban domuzunun itlaf edildiği bildirilirken, önümüzdeki günlerde belirlenecek bölgelerde sürek avlarının devam edeceği bildirildi.

avlanma alanları Bitki Sağlığı Uygulama Programı Değirmenbaşı domuz popülasyonu Karaman Merkez Av Komisyonu Kozlubucak piknik bölgesi yaban domuzu Zirai üretim