Paşa'ya müze ve kültür merkezi

TAKİP ET

Türk milletinin varlık yokluk mücadelesi verdiği Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında özellikle Doğu Anadolu'da gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla "Şark Fatihi" unvanı ile anılan ask

Türk milletinin varlık yokluk mücadelesi verdiği Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında özellikle Doğu Anadolu'da gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla "Şark Fatihi" unvanı ile anılan asker ve devlet adamı Kazım Karabekir Paşa (Musa Kazım Karabekir) anısına Karaman'ın Kazımkarabekir İlçesine yapılacak olan ‘Kazımkarabekir Paşa Müzesi ve Kültür Merkezi’ için çalışmalar başlıyor.



Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, Kazımkarabekir İl Genel Meclisi Üyesi Durmuş Demirci ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, Kültür Merkezinin yapılacağı alanda incelemeler yaparak çalışmaların ilk adımlarını attılar.



Kazım Karabekir Paşa Müze ve Kültür Merkezi, 8500 metrekarelik bir alanda yapılacak. İller Bankası desteği de kullanılacak projede, çocuk eğitim alanları, Kazımkarabekir Paşa’nın hatıratlarının sergileneceği müze, konferans ve fuaye salonu yer alacak.



Projenin tamamlanması ile Karaman ve Kazımkarabekir ilçe turizmine katkı sağlaması da hedefleniyor.

birinci dünya savaşı Durmuş Demirci Evren Çakır Karaman Kazım Karabekir Paşa Kazımkarabekir ilçesi Kazımkarabekir Paşa Müzesi ve Kültür Merkezi kültür merkezi Kurtuluş Savaşı Muhammed Enes Çıkrık Musa Kazım Karabekir Müze Recep Boyacıoğlu Şark Fatihi