Parti seçimi yapmıyoruz, düşünerek tercih yapmalı!

TAKİP ET

"Bu parti seçimi değil; inatlaşmadan, düşünerek tercih yapılmalı diyen Ünver şunları kaydetti: "1- Tek adam rejimi kurulacak

"Bu parti seçimi değil; inatlaşmadan, düşünerek tercih yapılmalı diyen Ünver şunları kaydetti:

"1- Tek adam rejimi kurulacak.

2- Yasama etkisizleşecek, yetkisizleşecek.

3- Meclisin denetim yetkisi sınırlandırılacak; en etkili siyasi denetim yolları olan gensoru ve sözlü soru kaldırılacak.

4- Bakanlar Meclise ve halka karşı sorumlu olmayacak, başkan yardımcıları ve bakanlar Meclisten güvenoyu almayacak.

5- Meclisin suç işledikleri iddiası ile icra yetkisini kullananları denetleme yolları zorlaştırılacak; soruşturma açılmasını teklif sayısı 55'ten 301'e, soruşturma açılmasının kabul sayısı 139'dan 360'a ve Yüce Divan'a sevk sayısı 276'dan 400'e yükseltilecek.

6- Başkan, verilen kararname çıkarma yetkisiyle milli iradenin esas temsilcisi olan T.B.M.M.'nin kanun yapma tekeline ortak edilecek.

7- Başkan, kararnamelerle münhasıran kanunla düzenlenmemiş her alanda düzenleme yapabilecek; çıkardığı kararnameler kanun kuvvetinde olacak.

8- Başkan, hiçbir gerekçe göstermeden Gazi Meclisi feshedebilecek.

9- Başkan, kimseye danışmadan OHAL ilan edebilecek, OHAL dönemlerinde hiçbir sınırlama olmadan kararname çıkarabilecek.

10- Başkan, partili olacak, tarafsızlık ortadan kalkacak.

11- Bir partinin genel başkanı MGK'ya başkanlık yapacak; milli güvenlik politikalarını belirleyecek, gerekli tedbirleri alacak.

12- Bir partinin genel başkanı yüksek yargıya hakim atayacak, yargı bir partinin genel başkanına bağlanacak.

13- Bir partinin genel başkanı devleti yeniden yapılandırabilecek; bakanlık kurabilecek, kaldırabilecek, personel rejimi dahil yürütmenin merkez ve taşra teşkilatını düzenleyebilecek.

14- Anayasanın 123. maddesinde yapılan değişiklikle Başkana verilen kararnameyle kamu tüzel kişiliği kurabilme yetkisi kullanılarak eyalete geçişin önü açılabilecek.

15- Yapılacak düzenleme ve atamalarla devlet, parti devleti olacak.

16- Başkan yardımcısı ve bakanlar, seçimle değil atamayla gelecek; sınırsız sayıda ve belirsiz vasıflarda başkan yardımcısı ve bakan atanabilecek; seçilmemişler ülke ve seçilmişler üzerinde vesayet kuracak.

17- Seçilmeden atanacak başkan yardımcısı, başkan hastalandığı veya yurt dışına çıktığında başkanın tüm yetkilerini vekaleten kullanabilecek.

18- Başkan halk tarafından seçildiğinden, başkanın iyileşme umudu olmayan bir hastalığa yakalanması halinde Meclis onu görevden el çektiremeyecek; seçilmemiş başkan yardımcısı, seçime gitmeden, başkanın tüm yetkilerini vekaleten kullanarak süresini tamamlayabilecek.

19- Milketvekili sayısı 50 artırılacak; milletin sırtına 188 milyon ( trilyon) TL ek yük bindirilecek.

20- 21 yaşını doldurmadığı için C sınıfı, 24 yaşını doldurmadığı için D sınıfı ehliyet alma hakkı olmayan 18 yaşındaki henüz eğitimini tamamlamamış, hayatını kazanamamış gençler milletvekili olabilecek. Tabii ki halkın çocukları değil, zenginlerin ve torpillilerin çocukları bu hakkı kullanabilecek. Halkın çocuklarıysa % 25' lere varan işsizliğe mahkum olmaya devam edecek."

CHP Karaman İl Başkanı Avukat İsmail Atakan Ünver, değişiklikler içinde Türkiye'nin güçlenmesi, terörün bitirilmesi, istikrar, işsizlik, ekonomik kriz, demokrasi ve özgürlükle ilgili hiçbir şeyin olmadığını, kişisel iktidar modeline geçiş ve tek bir kişinin güçlendirilmesinin olduğunu belirtti.

Kişisel iktidarların, tam bir belirsizlik yönetimi olduğunu ifade ederek getirilmek istenen sistemi "bu iktidarlarda sabah kalktığınızda başınıza ne geleceğini öngöremezsiniz" şeklinde özetleyen Ünver, "Bu halkoylaması, bir seçim değil ve tekrarı da yok. Vatandaşlarımız, oy verdiği adayı ve partiyi beğenmediği zaman bir sonrakinde değiştirebildiği bir seçim yapmayacak. O nedenle 16 Nisan'da geleceğimiz için "HAYIR" demek, hem çocuklarımızın, hem ülkemizin, hem de bizlerin yarınlarını kurtaracaktır." dedi.

16 nisan anayasa değişiklikleri chp HAYIR il başkanı ismail atakan ünver Karaman Referandum