Park etme rahatlığı

TAKİP ET

Karaman'da trafik sorunu denildiğinde akla ilk gelen otopark kullanımındaki eksiklikler gelir

Karaman'da trafik sorunu denildiğinde akla ilk gelen otopark kullanımındaki eksiklikler gelir.

Avuç dolusu para vererek alınan araçlarını, istediği her yere gelişigüzel park eden araç sahipleri, yayaların hakkını çiğnemekten zerre kadar çekinmemekte.



Bunun en çarpıcı örnekleri ise şehir merkezinde yaşanmakta.

Park yapılmaması için gerekli uyarıların bulunduğu bir kapalı garajın kapısının önüne park edenler, yayalara ayrılmış kaldırımlara bırakın bir yayayı, bir kedinin bile geçmesine olanak vermeyecek şekilde park edenler, duraklama ve park yapılmaz levhasının önüne göstere göstere park edenler, yollardaki işaretli alan olarak belirtilen yaya geçitlerinin üzerine park edenler, engelli vatandaşlar için kaldırımlarda oluşturulan geçiş güzergahlarına ve hatta engelli vatandaşlarımızın araçları için ayrılmış park yerlerine park edenler ve uzayıp giden liste.



Sorduğunuz zaman beş dakikalık işi olduğunu iddia eden, ama işin gerçeğinde saatlerce bulunduğu yeri işgal eden araçlar ve Karaman'ın illallah dedirten trafiğinde yürümek durumunda kalan yayalar.

Tabi bunun bir sebebi var elbette; caydırıcılıktan oldukça uzak cezalarımız ve bu cezaları uygulamak konusunda yoğun mesaileri ve çalışma şartları ortada olan uygulayıcılarımız.



Çaresi de var. Ne demişler? Her şeyi devletten beklememek lazım.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulaması üzerinden online ihbarda bulunarak, bu ihlalleri yapanların cezalandırılması. Nasıl mı?

Hemen hemen herkesin fotoğraf çeken ve mobil internet kullanan akıllı telefonları sayesinde. Karşılaştığınız ihlalin resmini çekerek, https://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx sayfasına girerek ortalama 3 dakika süren bir işlemle ihbarınızı belgeli bir halde yapmak. gerisini Emniyet Müdürlüklerinin ilgili birimleri hallediyor.



Yaşanabilir bir şehri elde edebilmek, öncelikle mücadele ister ve bu konuda devletin gerekli birimlerine yardımcı olmak gerekir. Aksi takdirde yürüyecek bir karış yol bulmak imkansız hale gelecek.

akıllı telefonlar Emniyet Genel Müdürlüğü engelli ihbar ınternet kapalı garaj Karaman online ihbar otopark trafil yaya geçitleri