Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ'a uzaklaştırma

TAKİP ET

Eşini üniversitede enstitü sekreteri yapmak istemesiyle gündeme gelen, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof

Eşini üniversitede enstitü sekreteri yapmak istemesiyle gündeme gelen, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın, YÖK tarafından görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.



Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi olan öğretmen Derya Bağ’ı, İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olarak ataması tartışmalara neden olmuştu. Rektör Bağ'ın, "Eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce, kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi’nde çalışıyordu. O zaman normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu?” ifadelerini kullandığı iddia edilmiş, sonrasında gelen YÖK uyarısı nedeniyle atama işlemi iptal edilmişti.

Pamukkale Üniversitesi'nin enstitü sekreteri alımı için çıktığı ilanda belirtilen özelliklerin sadece Rektör Bağ'ın eşinin kriterlerinin istendiği iddiaları ile gündeme gelen olay, Rektör Bağ'ın, görevden uzaklaştırılmasına neden oldu.

aydın adnan menderes üniversitesi bolu abant izzet baysal üniversitesi bolu üniversitesi burdur üniversitesi denizli pamukkale üniversitesi derya bağ eczane hizmetleri taban puanları fizyoterapi ve rehabilitasyon sıralama 2020 hüseyin bağ hüseyin bağ kimd