Özel güvenlikçilerde 30 Haziran telaşı

TAKİP ET

30 Haziran'a kadar uzatılan özel güvenlik kimlik kartı yenilemesine yönelik bazı haberler, özel güvenlikçilerde sağlık raporu telaşı da yarattı

30 Haziran'a kadar uzatılan özel güvenlik kimlik kartı yenilemesine yönelik bazı haberler, özel güvenlikçilerde sağlık raporu telaşı da yarattı.

Özel güvenlik görevlilerinin kimliklerinin son yenileme tarihi geçtiğimiz yıl uzatılarak 30 Haziran 2017'ye alınmıştı.

Kimliklerini henüz yenilemeyenler, gerekli evrakları tamamlamaya çalışırken, yayılan sağlık raporu gerekliliği haberi özel güvenlik görevlileri arasında paniğe neden oldu.

Güvenlik-İş Sendikası, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile üyelerini kimlik kartı yenilemesinde sağlık kurulu raporu gerekliliği bulunmadığı yönünde bilgilendirdi.

Güvenlik-İş Sendikası Karaman Temsilcisi Sedat Tugan, Yönetim Kurulunun açıklamasını aktardığı bilgilendirmesinde, Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'ndan da kimlik değişiminde sağlık raporu gerekliliği olmadığının teyid edildiğinin altını çizerek, üyelerinin bu konudaki yanlış yönlendirilmemeleri için uyarıda bulundu.

Özel güvenlik kimlik yenileme işlemi için gereken belgeler:

1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
2- Kan Grubu Bildirir Belge
3- 3 adet biyometrik ve arka fon rengi beyaz açık rengi giysi ile son 6 (altı) ay içerinde cepheden çekilmiş fotoğraf ( Kapalı bayanların başörtüsü açık renkli olacak)
4- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu
5- Diploma Fotokopisi
6- Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası Fotokopisi
7- Dilekçe

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapıldıktan Sonra;

1- Kart Ücreti Dekontu (Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfının T. Vakıflar Bankası Gaziosmanpaşa ޞubesindeki IBAN TR58 0001 5001 5800 7303 9981 15 numaralı hesap, Kart Ücreti 20 TL)

gereken belgeler Güvenlik Soruşturması Güvenlik-İş Sendikası Kart Ücreti kimlik yenileme Özel güvenlik Özel Güvenlik Daire Başkanlığı özel güvenlik kimlik kartı sağlık kurulu raporu Sedat Tugan