Ortaobalı Yunus 30 üniversiteyi eledi

TAKİP ET

Karaman'ın Ortaoba Köyünden Yunus ޞen, eşine az rastlanır bir başarıyla Karaman'ın iftiharı oldu

Karaman'ın Ortaoba Köyünden Yunus ޞen, eşine az rastlanır bir başarıyla Karaman'ın iftiharı oldu.

Yunus ޞen, 1992 doğumlu bir gencimiz. Eğitimine de 2 kuşaktır Karaman'dan giderek yerleşen ailesi ile birlikte Avrupa'da, Fransa'da devam ediyor.

2015 yılında Erasmus aracılığı ile Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde 1 yıl hukuk okuyan Yunus, 3 dili ana dili gibi konuşabiliyor.

Her yıl Temmuz, Ağustos aylarında Türkiye'ye ailesi ile birlikte izine gelen Yunus ޞen, daha dönüş yoluna çıkmadan memleketini özlemeye başlayan bir vatan sevdalısı.

Ülkemizin Karaman Ortaoba'dan parlayan bu genç beyini, Türkiye'de eşine pek rastlayamayacağımız türden bir başarıya imza attı.



Yunus ޞen, Uluslararası Ticaret Odası (ICC), Science Po ve Clifford Chance’ın öncülük ettiği Paris Uluslararası Tahkim Yarışması'nda en iyi öğrenci seçildi.

Dünyanın hemen her ülkesinden katılan üniversitelerin kıyasıya mücadele ettiği yarışma sonunda 15 - 17 Mayıs tarihlerinde Paris'te düzenlenen ve aralarında Buenos Aires, Creteil, EFB, Fribürg, Strazburg ve Versailles üniversitelerinin de olduğu finale katılma başarısı gösterdi.

Dünyaca ünlü profesör Pierre Tercier’nin başkanlığını yürüttüğü kurgusal tahkim mahkemesinin bu yılki konusu, 2 şirketin arasında çıkan ticari uyuşmazlığın çözümü ile ilgiliydi.

Aralık ve ޞubat aylarında yazılı savunmalarını sunan 30 takımdan seçilen en iyi 8 takım Paris’deki finalde sözel savunmalarını yapma şansını kazandılar.

Strazburg Üniversitesinden Yunus ޞen'in takımı hem 1.'lik ödülüne (8.000 Avro) hem de en iyi savunma dosyası ödülüne layık görüldü.

Başarısı ile Dünya çapında adından söz ettiren Yunus ޞen, Karaman'ın da medar-ı iftiharı oldu.

Strazburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde master yapan Yunus ޞen'in en büyük hayali eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüp Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çalışmak.



[caption id="attachment_13639" align="alignnone" ] Yunus ޞen[/caption]

ankara Bilkent Üniversitesi Buenos Aires Clifford Chance Creteil EFB Erasmus Fransa Fribürg hukuk Hukuk Fakültesi ICC Karaman Ortaoba Köyü Paris Uluslararası Tahkim Yarışması Pierre Tercier Science Po Strazburg Strazburg Üniversitesi Uluslararası Ticaret