Organizasyonlar ekonomiye katkı sağlıyor

TAKİP ET

Karaman'da düzenlenen önemli spor organizasyonları, kentin ekonomisine de etki ediyor

Karaman'da düzenlenen önemli spor organizasyonları, kentin ekonomisine de etki ediyor.

Son zamanlarda önemli spor organizasyonları ile adından söz ettiren Karaman, birçok farklı branşta önemli ulusal spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Ortaya koyduğu planlı ve düzenli organizasyon kabiliyeti neticesinde Federasyonlar tarafından da tercih edilen illerin başında gelen Karaman’da mart ve nisan dönemlerinde Oturarak Voleybol Final Etabı, Oturarak Voleybol 1. Lig 2. Etap müsabakaları, Üniversitelerarası Boks ve Futbol ޞampiyonaları, Okullararası Özel Sporcular Atletizm Türkiye birinciliği finalleri, Okullararası Judo Küçükler ve Gençler Türkiye birinciliği finalleri ile okullararası futbol, güreş, hentbol, atletizm, badminton, basketbol ve voleybol gibi müsabakalara ev sahipliği yaparak hem spor kenti kimliğini güçlendirdi hem de spor yoluyla kent ekonomisine önemli katkı sağladı.



5 Bin Sporcu

Önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam eden Karaman'da sadece mart ve nisan ayı dönemlerinde düzenlenen ulusal organizasyonlarda Türkiye'nin dört bir tarafından Karaman’a gelen yaklaşık 5 bin sporcu ve aileleri 2 ay boyunca Karaman'da konakladı. Bu sayede organizasyonlara katılan binlerce kişi Karaman'da hem konakladı hem de şehri gezerek milyonlarca liranın kent ekonomisine kazandırılmasını sağladı.

Futbol Şampiyonaları Karaman oturarak voleybol Özel Sporcular Atletizm Türkiye birinciliği spor organizasyonları Üniversitelerarası Boks