OHAL Komisyonuna başvurular başlıyor

TAKİP ET

OHAL Komisyonu 17 Temmuz'da itiraz başvurularını almaya başlayacak

OHAL Komisyonu 17 Temmuz'da itiraz başvurularını almaya başlayacak.

FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve kısa bir süre içerisinde başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal ilan eden hükümet, çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) o tarihten bu yana darbe girişimine karışan, FETÖ/PDY ile doğrudan bağlantısı bulunan ve gizli dilekçelerle haklarında şikayette bulunulan birçok kişiyi kamu görevinden ihraç etmişti.

Haklarında işlem başlatılan binlerce kamu görevlisinden masumiyeti ispatlanmış olanlar zaman içerisinde görevlerine iade edilmişse de, birçok kamu görevlisi de aleyhlerinde olan bu durumdan kurtulabilmek adına valiliklere itiraz dilekçelerini sunmuştu.

OHAL Komisyonuna başvuru evrakları

Hükümet tarafından oluşturulan ve bu konuların açığa çıkması noktasında 12 Temmuz 2017 tarihinde çalışma esasları belirlenen OHAL Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/ adresinde yayınlanacak itiraz dilekçelerini kabul ederek, dilekçe sahiplerinin başvurularını inceleyecek ve hükümetin bu tarihten itibaren çıkaracağı Kanun Hükmünde Kararnamelerde işe iade konuları noktasında belirleyici bir taraf olacak.

OHAL Komisyonuna başvurular ne zaman başlayacak?

Başvuruların tarihi 17 Temmuz – 17 Eylül 2017 mesai bitimi arasında yapılmak üzere belirlendi.

darbe girişimi fetö fetö/pdy itiraz başvuruları kamu görevinden ihraç Kanun Hükmünde Kararnamelerle khk OHAL Komisyonu OHAL Komisyonuna başvuru evrakları OHAL Komisyonuna başvurular ne zaman başlayacak? Olağanüstü hal pdy