OHAL Komisyonu Başvuruları Başladı

TAKİP ET

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, hükümetin aldığı tedbirler ve çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudan birçok ihraç yaşanmıştı

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, hükümetin aldığı tedbirler ve çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudan birçok ihraç yaşanmıştı.

Haklarında kesinleşmiş delil bulunan örgütle bağlantılı kişiler tutuklanarak cezaevlerine konmuş, haklarında delil bulunmayan, ama asılsız ihbarlar ve şüphelerle mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlileri hakkında geçmişte bazı çalışmalar yapılmıştı. Daha önce iki kez valiliklere verilen itiraz dilekçelerinde yaşanan aksaklıklar, sürecin yavaş işlemesine sebep olmuştu. Bu sebeple hükümet başvuruların tek bir merkeze yapılmasını kararlaştırdı. Bu yolla yapılan itirazların elektronik ortamda kayıt altına alınması ve başvuruda bulunanların dilekçelerini daha kolay bir yoldan takip etmesi amaçlandı.

17 Temmuz 2017 Pazartesi günü başlayan başvurular, 14 Eylül 2017 mesai bitimine kadar Başbakanlığın https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresinden elde edilecek formlarla yapılabilecek. İlgili linkten indirilen belgeler doldurulduktan sonra bağlı bulunulan valiliklere verilecek. Başvurular ise şahsen yapılacak.

14 Eylül 15 Temmuz 17 Temmuz AK PARTİ AKP fetö fetö/pdy Hükümet Kamudan ihraç kamuya iade ohal OHAL Komisyonu