Öğle saatlerine dikkat

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karaman'a yine sağanak yağış uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karaman'a yine sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yaz mevsiminin etkisini artırdığı günlerde Karaman'a yeni bir sağanak yağış uyarısı geldi. Geçtiğimiz günlerde de sağanak yağışın etkisinde kalan Karaman'da su taşkınları meydana gelmiş, pek çok ev ve işyeri su altında kalmıştı.

Yollarda mahsur kalan otomobillerdeki vatandaşları itfaiye ekipleri kurtarmış, işyerindeki malları, evlerindeki tüm eşyaları, altyapı eksikliğinden sular altında kalanlar, kabus yaşamıştı.

Meteorolojiden yapılan uyarıda özellikle Akseki ilçesi (Antalya), Karaman ve Mersin hattında sağanak yağışlara karşı tedbir alınması gerektiği hatırlatıldı.

20 Mayıs Pazar günü için yapılan uyarıda, yurdun büyük bir bölümünün yağışlı olacağı belirtilirken, Ankara, İstanbul şehirlerinin yanında Karaman için de özel olarak uyarılarda bulunuldu.



Özellikle 09:00 ile 15:00 saatleri arasında sağanak yağışın etkisi altında kalacağı tahmin edilen Karaman'da ani su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması için uyarılarda bulunuldu.

Önümüzdeki hafta için yapılan hava tahminlerinde ise yine yağmur beklentileri öne çıkıyor.

Pazartesi ve Salı günleri de gökgürültülü sağanak yağı beklentilerinin olduğu Karaman'da, bulutlu geçmesi beklenen Çarşamba gününün ardından 24 Mayıs Perşembe günü de sağanak yağış beklentisi var.

Gece en düşük sıcaklığın 14 derece civarında olduğu önümüzdeki haftada, gündüz en yüksek sıcaklık beklentisi ise 30 derece.

Akseki ani su baskınları Antalya hava tahminleri Karaman mersin meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış su taşkınları