O ağaç korumaya alınıyor

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan ceviz ağacı için, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan ceviz ağacı için, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu.

Ermenek Belediyesi çabalarıyla geçen sene düzenlenen 1. Ceviz Sempozyumuna katılan Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Prof. Dr. Faik Ekmel Tekintaş, Prof. Dr. Mehmet Atilla Aşkın, Prof. Dr. Turan Karadeniz, Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, Prof. Dr. Koray Özrenk, Prof. Dr. Halil İbrahim Oğuz ve Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz Sesli'ye Belediye Başkanı Atilla Zorlu’nun eşliğinde birlikte Ermenek Çamlıca Köyü, Kavak Pınarı mevkiinde bulunan Osman Mazlum'a ait bahçeye ziyarette bulunulmuş ve burada bulunan tarihi ceviz ağacı incelenmişti.



Yapılan incelemelerde ceviz ağacının canlı olarak hayatını sürdürdüğü ve ağacın takriben 700 yaşında ve gövdesinin ise 7 metre olduğu belirlendi.

Ermenek Belediyesinden yapılan bilgilendirmede, ceviz ağacının koruma altına alınması için gerekli raporların Prof. Dr. Turan Karadeniz tarafından hazırlanarak anıt ağaç olarak tespit edilmesi için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderildi.

1. Ceviz Sempozyumu anıt ağaç Atilla Zorlu Cafer Gençoğlan Çamlıca Köyü ceviz ağacı ermenek Ermenek Belediyesi Faik Ekmel Tekintaş Halil İbrahim Oğuz Karaman Kavak Pınarı mevkii Koray Özrenk Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Mehmet