Nutella'dan resmen: "Helal değiliz"

TAKİP ET

İtalyan Ferrero tarafından üretilen ünlü çikolatalı fındık kreması Nutella'nın sosyal medya hesabında verilen çelişkili yanıtlar nedeniyle ürünle ilgili "helal mi değil mi?" tartışması başladı

İtalyan Ferrero tarafından üretilen ünlü çikolatalı fındık kreması Nutella'nın sosyal medya hesabında verilen çelişkili yanıtlar nedeniyle ürünle ilgili "helal mi değil mi?" tartışması başladı.

Dünyaca tanınan çikolata firmalarından Nutella, ürünlerinin helal sertifikalı olup-olmadığı sorusuna cevap verdi. Sosyal medyada bir kullanıcının, "Ürünleriniz helal mi?" sorusuna, "Hayır, helal değil" diyen firmaya tepki yağdı. Ünlü marka, daha sonra Twitter üzerinden açıklama yaparak özür diledi.



Ünlü çikolatalı fındık kreması Nutella'nın sosyal medya hesabında verilen çelişkili yanıtlar sosyal medyada gündeme oturdu.

Müslüman bir tüketici Nutella'nın ABD hesabına "Ürünleriniz helal mi?" sorusunu yöneltti. Nutella'dan gelen "Hayır helal değil." cevabı binlerce kişiyi şoke etti.



Twitter üzerinden başlayan ve gündem olan tartışma sonrası firma, gelen tepkiler sonrası ikinci bir açıklama daha yaptı.

Dünya genelinde satılan tüm Nutella ürünlerinin helal tüketime uygun olduğu belirtilirken, üretim tesislerinin yüzde 90'ından fazlasının helal sertifikasına sahip olduğu ve kalan fabrikaların da sertifikalandırma sürecinde olduğu ifade edildi. Nutella'nın açıklamasında, "Önceki twitimizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz." denildi.

çikolata ferrero nutella nutella haram mı nutella helal nutella helal değiliz nutella helal mi? nutella twitter twitter