Nokia sahalara dönüyor

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde satışa çıktığı dakikalarda bir anda tükenerek ilginç bir rekor ve ilgiyle karşı karşıya kalan Nokia 6'nın, yeniden piyasaya sürülecek ikinci parti satışı için 1

Geçtiğimiz günlerde satışa çıktığı dakikalarda bir anda tükenerek ilginç bir rekor ve ilgiyle karşı karşıya kalan Nokia 6’nın, yeniden piyasaya sürülecek ikinci parti satışı için 1.4 milyon kişi tarafından ön satış için kayıt yapıldı. Üstelik daha milyonlarca teknoloji meraklısının Nokia 6’nın satışa çıktığından haberi bile olmadan Nokia 6’nın gördüğü ilgi eski günlerini mumla arayan marka için hayli memnun edici bir gelişme. Çünkü ikinci partinin satışı ile ilgili açılan ön satış sitesine şimdiden 1,4 milyon kullanıcı ön kayıt yaptırmış durumda.

Tabi bu satışlar şimdilik Çin'le sınırlı. Sadece Çin’de yapılan satışlarda böylesine rekor kıran Nokia ve HMD Global'in ABD, Avrupa, Hindistan ve Asya bölge satışlarında nasıl bir taleple karşılaşacağı da merak konusu.

Yeni Nokia 6'nın özelliklerine gelecek olursak; 5.5 inçlik 1080 x 1920 piksel Full HD ekrana ve Snapdragon 430 çipsete sahip olan cihaz, Adreno 505 grafik işlem birimini, 4GB RAM ile 64GB depolama kapasitesiyle destekliyor. Nokia 6, 16MP arka ve 8MP de ön kameraya sahip. Bir de 3000mAh bataryası ve Android 7.0 işletim sistemine sahip olan telefon 245 Dolar fiyatıyla da göz kamaştırıyor.

Adreno 505 Android 7.0 HMD Global Nokia Nokia 6 Snapdragon 430