Nil Eda Ünsal Robert Kolejinde

TAKİP ET

TEOG 1 ve 2'de 240 sorunun tamamını doğru cevaplayan Nil Eda Ünsal Robert Kolejine girmeye hak kazandı

TEOG 1 ve 2'de 240 sorunun tamamını doğru cevaplayan Nil Eda Ünsal Robert Kolejine girmeye hak kazandı.

İlk ve ortaokulu Özel Babaoğlu Eğitim Kurumlarında tamamlayan Nil Eda Ünsal, Türkiye'nin en seçkin öğrencileri arasına ismini yazdırdı.

Eczacı Emel Ünsal ile Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal'ın kızları Nil Eda, kendisine emek veren ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Robert Koleji’ne Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan merkezi liselere giriş sınavında (Teog-1 ve Teog-2) gerekli başarıyı gösterebilen öğrenciler kabul edilmektedir. Okula kabul edilen öğrenciler bu sınavda en yüksek başarıyı elde etmiş %0,04’lük gruptan, Türkiye’de ilk 500’e giren öğrencilerden oluşmaktadır.

TEOG verileri kullanılarak oluşturulan “Kayıt Kabul Puanı (KKP)” esas alınarak öğrenci kaydı yapılır. Kayıt kabul Puanı; her iki dönemde yapılan Türkçe (T ), Matematik (M), Fen Bilgisi ve Teknoloji (F) ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (SB) derslerinin sınav sonuçları kullanılarak elde edilir. Bu yıl her iki sınavda da tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenciler kayıt hakkı elde ettiler. 2016 Mezunlarının %51'i yurt içinde bir üniversite, geri kalan %49 öğrenci yurt dışında bir üniversite eğitimi tercih etmiştir.

 

Emel Ünsal Nil Eda Ünsal Osman Ünsal Özel Babaoğlu Eğitim Kurumları Robert Koleji TEOG