Mut Belediyesinde soruşturma krizi

TAKİP ET

Belediyenin 2014 - 2016 yıllarındaki bazı kararlarında usulsüzlük ve kanuna aykırı işlemler olduğu iddiasıyla soruşturma izni verildiği iddia edildi

Belediyenin 2014 - 2016 yıllarındaki bazı kararlarında usulsüzlük ve kanuna aykırı işlemler olduğu iddiasıyla soruşturma izni verildiği iddia edildi.

İçişleri Bakanlığının Mut Belediyesinin 2014 - 2016 yılları arasındaki Encümen ve Meclis kararlarında usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle soruşturma izni verdiği, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, başkan yardımcıları, vekilleri ve önceki Belediye Başkanı Murat Orhan'ın da aralarında olduğu kişiler hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı iddia ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, Encümen ve Meclis kararları ile gerçekleştirilen 5 maddede Devlet İhale Kanununa, Belediye Kanununa ve Bakanlar Kurulu Kararlarına aykırılıklar tespit edildiği ve bu yöndeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü raporun İçişleri Bakanlığına sunulmasının ardından, Bakan Süleyman Soylu'nun işlemlerde imzaları bulunan sorumlular hakkında soruşturma izni verdiği öğrenildi.



Mut Belediyesinin, 19 Nisan 2016 yılında gerçekleştirdiği kira ihalesinin, parasal sınırı aştığından, Devlet İhale Kanununa aykırı olduğu, Mutiş Ltd. ޞti.'ne encümen kararı ile verilen parkomat ihalesinin ve İçişleri Bakanlığı onayı olmaksızın, kesinleşmiş geliri bulunmayan bu şirkete hizmet aracı alınarak borçlandırılmasının Belediye Kanununa aykırı olduğu, adı geçen şirketin Belediyeye araç kiralamasının Bakanlar Kurulu Kararına aykırı olduğu ve 2014 - 2016 yılları arasında 5 adet ihalede açık ihale usulü kullanılmamasından dolayı Kamu İhale Kanununa aykırı hareket edilmesi gerekçeleriyle ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığı bilgi edinildi.

Bakanlar Kurulu Kararları Belediye Kanunu Devlet İhale Kanunu Encümen içişleri bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Meclis kararları Murat Orhan Mut Belediye Başkanı Mut Belediyesi Mutiş Ltd. Şti. Nebi Yılmaz parkomat ihalesi soruşturma izni Süleyma