Müge Anlı tehdit mi ediliyor?

TAKİP ET

21 yaşındaki Aleyna Çakır, haziran ayında evinde ölü olarak bulunmuş, Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olarak daha önce şiddet görüntüleri çıkan eski sevgilisi Ümit Can Uygun gösterilmiş, iddiaları kabul

21 yaşındaki Aleyna Çakır, haziran ayında evinde ölü olarak bulunmuş, Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olarak daha önce şiddet görüntüleri çıkan eski sevgilisi Ümit Can Uygun gösterilmiş, iddiaları kabul etmeyen Uygun, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Türkiye gündeminde uzun süredir merak edilen Aleyna Çakır cinayetini Müge Anlı, ATV'deki Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ele alıyordu. Aleyna Çakır'ın ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun ve çevresinin Müge Anlı'yı tehdit etmeye başladığı da iddia edildi.



Şüpheli Ümit Can Uygun'un annesinin ölmesinin ardından "İnsanların acısını yaşamasına müsaade edelim" gerekçesiyle bu konuyu artık programında ele almayacağı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde canlı yayına bağlanan bazı kadınlar Ümit Can Uygun'un annesinin genç kızları kötü yola düşürmeye çalıştığını iddia ederken, anne Gülay Uygun hakkında soruşturma başlatılmıştı. İfadesinin alınması beklendiği sırada, Gülay Uygun cuma akşamı Ankara'da bir ormanda ölü bulunmuş, ölmeden önce "Ölümümden Müge Anlı sorumludur" yazılı bir not bıraktığı iddia edilmişti.



Anlı, olayın peşini bırakmayacağını belirtmesine karşın, Aleyna Çakır ve Gülay Uygun'un şüpheli ölümlerindeki detaylar konuşulduktan sonra konuya bir süreliğine ara verildi.

Müge Anlı, pazartesi günkü açıklamasında; "Bu yayına başladığımdan beri de hep aynı şeyi söylüyorum. Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yolumdan dönmeyeceğim. Kim ne kadar tehdit ederse etsin benim için önemli olan Aleyna'nın o gece intihar etmesi ya da öldürülmüş olması Adli Tıptan gelecek rapora bağlıdır. O ayrı bir konudur. Ama onlarca genç kızın şantaj ve tehditle, dayakla kötü yollara sürüklenmesi ve onların üzerinden para kazanılması doğru bir şey değildir ve bunların cezalandırılması gerekiyor. Ne söylerseniz söyleyin. Ben bunu söylemeye devam edeceğim.



Başka Aleyna'lar ölsün istemiyorum. Bu bir yıldırma politikası, biliyorum. Keşke hanımefendi hayatta olsaydı. O kadar üzüldüm ki... Keşke hanımefendi bizi arayıp 'Yüzleşebilirim o kızlarla' deseydi. Ben hanımefendiyi bilmem. Konuyu devlete bıraktım, gerekli soruşturma açıldı." dedi.

Müge Anlı'nın soruşturmanın gizlilik seviyesinin artırılmasından mı, yoksa gerçekten yöneltildiği iddia edilen tehditler nedeniyle mi konuyu programında işlemeyi bıraktığı, cevabı merakla beklenen bir soru işareti oldu.

adli tıp Aleyna Çakır Aleyna Çakır cinayeti atv Gülay Uygun Müge Anlı Müge Anlı ile Tatlı Sert tehdit Ümit Can Uygun