Müebbet hapis cezası onandı

TAKİP ET

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, 3 yıldır kendisinden haber alınamayan Fatma Uyanık davasında, tek şüpheli Vahap Varlı tecavüz ve cinayet şüphesi müebbet hapis ile cezalandırılmasına üst mahkemeden o

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, 3 yıldır kendisinden haber alınamayan Fatma Uyanık davasında, tek şüpheli Vahap Varlı tecavüz ve cinayet şüphesi müebbet hapis ile cezalandırılmasına üst mahkemeden onama kararı çıktı.



Sanık Vahap Varlı'nın olay günü Fatma Uyanık ile olan bağlantısını kabul ettiği ve Fatma Uyanık'ı arabasına aldığını itiraf ettiği olayda henüz bir cesede ulaşılamadı.



Fatma Uyanık olayı:

Sarıveliler'de yaşayan Fatma Uyanık, 5 Ekim 2017'de annesi Zahide Uyanık ile evinden 15 kilometre uzaklıktaki bahçelerine gittiler. Gece buradaki bağ evinde kalan anne ile kızı, sabah da bahçelerinde çalıştılar. Bir süre sonra anne Zahide Uyanık bahçeden ayrılarak evlerine döndü. Ancak Fatma Uyanık'tan bir daha haber alınamadı.



Başlatılan tüm arama çalışmalarına rağmen Fatma Uyanık'ı bulamayan aile, jandarma ve polise kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından, bağ evi ve civar bölgede uzun süre aramalar yapıldı ancak hiçbir suretle Fatma Uyanık'a rastlanamadı.



ATV'de Müge Anlı'nın da uzun süre ele aldığı olaydaki tek şüpheli olan Vahap Varlı'nın, Fatma Uyanık'ı, "Kasten adam öldürmek", "Kişinin hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "Cinsel istismarda bulunmak" suçundan yargılanmasından çıkan müebbet hapis cezası, Üst Mahkeme tarafından onaylandı.

atv Fatma Uyanık Fatma Uyanık olayı Karaman Müge Anlı sarıveliler Vahap Varlı Zahide Uyanık