Mucize Koronavirüs keşfi!

TAKİP ET

Koronavirüs vakaları artarken, dünya çapında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları da devam ediyor

Koronavirüs vakaları artarken, dünya çapında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları da devam ediyor. Beklenen gelişme haberi ise ABD'li bilim insanlarından geldi.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları koronavirüsü tamamen etkisiz hale getiren antikor keşfettiklerini iddia ettiler! Cell dergisinde yayımlanan makalede bilim insanları, salgınına karşı "virüsü tamamen kaybeden" antikor bileşeni keşfedildiğini duyurdu.



Normal antikordan 10 kat daha küçük olan bu yeni antikorun Ab8 adlı ilacı oluşturmak için kullanıldığını ifade edildi. İlacın, ölümcül koronavirüs türü SARS-CoV-2 yani Covid-19'a karşı potansiyel bir koruyucu olacağı tahmin ediliyor. Bilim insanları bulunan antikoru fare ve hamsterlarda denedi. Antikor koronavirüslü fare ve hamsterları iyileştirdi.

Bu yeni antikor küçük boyutu sayesinde dokuların virüsü nötralize etmesine yardım etmekle kalmayıp aynı zamanda ilacın uygulanmasıyla ilgili de çok önemli bir gelişme sağlayabilir. Antikorun küçük olması ilacın da hap ya da enjeksiyon hariç solunarak da alınabilmesine yardımcı olacak. İlacın insan hücrelerine bağlanmadığı ve bunun da insanlarda negatif yan etkilere neden olmayacağı anlamına geldiği ifade edildi.



Pittsburg Üniversitesi Tıp Fakültesi (UPMC) Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı ve araştırmanın ortak yazarı John Mellors, “Ab8’in, Covid-19 için tedavi potansiyeline sahip olmasının yanı sıra Ab8 insanların SARS-CoV-2 enfeksiyonlarına yakalanmalarını önlemek için de kullanılabildiğini duyurdu. Bulunan yeni parçacık koronavirüsün hücrelere girmesini engelliyor.

Ab8 abd antikor asi Cell dergisi Covid-19 John Mellors koronavirüs Pittsburgh Üniversitesi SARS-CoV-2 UPMC