Mübarek şehirler

TAKİP ET

"Ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa, Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir

"Ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa, Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu 3 şehir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur"
Egemen Bağış
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci

* * *

Tarihte bilinen üç mukaddes şehir vardır. Bunlar Mekke, Medine ve Kudüs'dür. Bu şehirler birilerinin ilanı veya beyanı ile mukaddes olmamıştır.

İşte...

Liderlerine "mübarek" sıfatını yükleyerek yaşadığı yerleri de mübarek sayan, "bakara-makara" diye "ayet sallayan" zihniyetteki adamların, Mescid-i Aksa samimiyetleri o kadardır. Mübareklik anlayışı liderleri ile sınırlıdır. Liderleri kadardır.

Bizim için Mescid-i Aksa önemlidir. İstanbul da önemlidir. Ayasofya da, mukaddes emanetler de Süleyman ޞah da önemlidir.

Urfa da, Çanakkale de, İzmir de Ardahan, Maraş-Antep de önemlidir. Ülkemin her karışı, Türkün ayağını bastığı her yer mübarektir, mukaddestir.

Beyaz bornozu kefen gibi giyerek, yastık kılıfını başına sarıp şov yapanların Mescid-i Aksa söylemlerindeki samimiyetsizlik gibi değil bizimkisi...

Biz ki Türk-İslam davasının erleri, bu uğurda binlerce şehit vermiş, vermeye devam eden, yıllarca zulüm görmüş, işkence çekmiş, darağaçlarında şehadet vermiş kutlu davanın neferleri, bu günkü temsilcileri,
Siz ki liderini peygamber sayan, "Türk olmaktan bir fayda görmedik" diyen zavallılar...

Biz İsrail'in aşağılayıcı yaptırımlarını asla kabul edemeyiz lakin sizinle bizim aramızda fark var.