MHP haftasonu il başkanını seçecek

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından hafta sonu Karaman İl Başkanını seçmeye hazırlanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından hafta sonu Karaman İl Başkanını seçmeye hazırlanıyor.

Ayrancı, Ermenek, Kazımkarabekir ve Sarıveliler ilçe kongrelerini tamamlayan MHP Karaman teşkilatı, 21 Mayıs Pazar günü Karaman İl Kongresini yapacak.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman'da, Ayrancı'da Başaran Saray, Ermenek'de Ali Dökmeci, Kazımkarabekir'de İbrahim Bardakçı ve Sarıveliler'de Kasım Tunç'un ilçe başkanı seçildiği ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra bu hafta sonu da İl Başkanlığı seçimini yaparak kongreler sürecini tamamlayacak.

16 Nisan 2017'de yapılan referandumda Milliyetçi Hareket Partisi ve genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile birlikte hareket ederek evet yönünde çalışma yapması ile MHP tabanında oluşan tepkilerin, il kongresine nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Referandum sonuçları yorumlandığında, MHP'li Karaman seçmeninin, Devlet Bahçeli ve partilerinin aksine büyük ölçüde hayır oyu kullandığı varsayılmıştı.

[caption id="attachment_13502" align="alignnone" ] MHP'li muhalifler Koray Aydın, Ümit Özdağ, Meral Akşener, Ümit Özdağ[/caption]

MHP'de bir süredir devam eden kongre tartışmaları, Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ gibi partinin önemli isimlerine karşı Devlet Bahçeli'nin ve dolayısı ile MHP'nin tavrının, milletvekillerinin partiden ihraçlarına kadar uzanan ve hala süren tartışmalarla oluşan ayrışmanın MHP'de nasıl bir durum ortaya çıkaracağı yapılacak ilk seçimlerde merakla beklenirken, kongre süreçlerinde de bu durumun aksedişleri takip ediliyor.

Karaman MHP İl Başkanlığı için mevcut başkan Oktay Yılmaz'ın yeniden aday olması bekleniliyor.

[caption id="attachment_13500" align="alignnone" ] Avukat Oktay Yılmaz[/caption]

Son iki dönemde yoğun delege desteği alarak başkanlığını devam ettiren Avukat Oktay Yılmaz'a rakip olacak çok fazla isim kulislerde konuşulmuyor.

[caption id="attachment_13497" align="alignnone" ] Ekrem Akkaya, Ramazan Yorulmaz[/caption]

Haftasonunda Ülkücü İşçiler Derneği Başkanlığı'nı eski MHP Merkez İlçe Başkanlarından Sait Akkaya'nın oğlu Ekrem Akkaya'ya devreden Ramazan Yorulmaz ve yine eski Ülkü Ocağı başkanlarından Ramazan Erkabaktepe kulislerde aday olması beklenilen iki isim.

[caption id="attachment_13498" align="alignnone" ] Hüseyin Gül, Ramazan Erkabaktepe[/caption]

Ramazan Yorulmaz geçtiğimiz günlerde adaylığını sosyal medya üzerinden açıklasa da Ramazan Erkabaktepe adaylıkla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

[caption id="attachment_13501" align="alignnone" ] Ramazan Yorulmaz[/caption]

16 nisan AK PARTİ Ali Dökmeci ayrancı Başaran Saray Cumhurbaşkanı devlet bahçeli Ekrem Akkaya ermenek Evet İbrahim Bardakçı Karaman kasım tunç kazımkarabekir kongre Koray Aydın Meral Akşener MHP Milliyetçi Hareket Partisi oktay yılmaz Ramazan Erkabaktepe