Meteoroloji yeniden uyardı

TAKİP ET

Meteoroloji Karaman'ı, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı bir kere daha uyardı

Meteoroloji Karaman'ı, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı bir kere daha uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, Karaman, Konya, Niğde ve Aksaray il genellerinin yağışlı hava sisteminin etkisinde kalacağından aralıklı ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğinin tahmin edildiği açıklandı.

Açıklamada, Karaman ve sayılan illerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren azalacağı ve mevsim normalleri seviyesine düşeceği beklentisi bildirildi.

Mevsim şartları gereği beklenilen gök gürültülü sağanak yağışların, kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olma ihtimaline karşı, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlar için ilgililerinin tedbirli ve dikkatli olmaları için uyarılan Meteoroloji açıklamasında, olumsuz hava şartlarının 15 Haziran Cuma günü saat 13:30'dan itibaren 17 Haziran Pazar günü saat 21:00'e kadar sürmesi beklendiği belirtildi.

aksaray ani sel dolu yağışı gök gürültülü sağanak yağış Karaman konya kuvvetli rüzgar meteoroloji niğde olumsuz hava şartları sağanak yağış su baskını yıldırım düşmesi