Meteoroloji'den ilimiz için turuncu uyarı

TAKİP ET

Meteoroloji'nin  hava tahminlerine göre, 22 Mart Pazartesi günü Karaman'da rüzgar ve fırtına etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 

Karaman turuncu kodlu bölgeler içinde yer alıyor.Hava durumu bu geceden itibaren hızla değişecek. Karaman'da sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek.

FIRTINA UYARISI
 
Karaman dahil Konya, Aksaray ve Niğde’de bugün ve yarın fırtına bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray’da rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına, bölgenin güneyinde ise kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgârla, bölgede toz taşımı da öngörülüyor. 

KARAMAN DAHİL 22 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI 

Meteoroloji'nin uyarı haritası;Karaman, Afyonkarahisar, Artvin, Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Giresun, Isparta, Kütahya, Niğde, Rize, Uşak, Bayburt, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Gümüşhane, Konya, Manisa, Nevşehir, Trabzon, Aksaray  için turuncu kodlu uyarı verildi.

Ayrıca kuvvetli rüzgarlardan  dolayı bölgemizde toz taşınımı da beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.