Meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta?

TAKİP ET

"Yıldız kayması" olarak da bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, bu ay içerisinde gerçekleşecek

"Yıldız kayması" olarak da bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, bu ay içerisinde gerçekleşecek. Gökyüzünde görsel şölen yaratan göktaşı yağmuru, bir alete gerek olmadan ışık kirliliğinin olmadığı her yerden izlenebilecek.

Perseid Göktaşı yağmuru her yıl yaklaşık olarak 23 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşir. Maksimum meteor yağmuru ise 12 ve 13 Ağustos geceleri olur.



Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden Perseid gök taşı yağmuru adı verilmiştir. Perseid meteor yağmuru, Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşur. Bu kalıntıların kaynağı olan Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı 133 yıllık bir döneme sahiptir. İlk kez 1992 yılında gözlenmiştir ve bir sonraki geçişini 2126 yılında yapacak.



Göktaşı yağmurunun kaynak noktası gece yarısı ortaya çıkıyor. Gece yarısı saat 01:30 civarı yarım evrede Ay doğmaya başlayacak. Ay doğumuna kadar göktaşı yağmuru izlenebilecek.



Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

Ay doğumu göktaşı yağmuru Maksimum meteor yağmuru meteor yağmuru meteor yağmuru nasıl izlenmeli? Perseid Perseid gök taşı Perseid Göktaşı yağmuru Perseid meteor yağmuru Perseid meteor yağmuru 2020 Perseid meteor yağmuru nedir Perseid Meteor Yağmuru saat k