Marangozlar Odası'na güçlü aday

TAKİP ET

Yaklaşan Marangozlar Odası seçimlerinde, Karaman'ın başarılı ve sevilen isimlerinden Mustafa ޞen de, iddialı projeleriyle aday oldu

Yaklaşan Marangozlar Odası seçimlerinde, Karaman'ın başarılı ve sevilen isimlerinden Mustafa ޞen de, iddialı projeleriyle aday oldu.

19 Ocak 2018 Cuma günü yapılacak olan Karaman Marangozlar, Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mustafa ޞen, mesleği yeniden canlandırmak ve eksiklikleri gidermek ve yeni projeleri hayata geçirmek amacında olduğunu belirtiyor.



Bir açıklama ile adaylığını açıklayan ޞen, projelerinden bazılarını da şöyle sıraladı:

* Sanayi sitesinin kanayan yarası olan çırak eksikliğinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması.

* Üniversite ile iş birliği içerisinde olarak ustalarımızın daha donanımlı bir hale gelmesi için konferanslar düzenlenerek eğitimler alması.

* Esnafımızın haricinde Mobilya odamıza kayıtlı ve işyeri olmayan kişilerin haksız rekabet yaparak fiyat dengesini bozup esnafımızın zarara uğramasının önüne geçilmesi.

* Ölçüm ve tamir işlemlerine belli bir bedel standartı getirerek esnafımızın zaman ve para kaybının önüne geçilmesi.



USTAM KART PROJESİ

* Esnafımızın temel giderleri olan Sağlık, Akaryakıt, Market, Kırtasiye gibi ihtiyaçlarının teminin de oda olarak tedarikçi firmalarla antlaşmalar yaparak esnafımızın, odamıza özel indirimlerden yararlanmasını sağlamak.

* Karaman'ın mobilya üretiminde Türkiye'de söz sahibi olmasını sağlamak için ilk adımların atılması.

* Esnafımızın sektöründeki yenilikleri yakından takip edebilmesi için Mobilya Fuarı, Yapı Fuarı, Makine Fuarı, Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılımların sağlanması için teşvik edilmesi.

* Mobilya sektöründe başarılı olmuş illere geziler düzenlemek.

* Esnafımızın fuarlara stant açması için teşvik etmek ve destekler hakkında bilgilendirme seminerleri düzenlemek.

* Karaman'da Mobilya Fuarı açmak için gerekli çalışmalar yapmak.

* Esnafımızı kaynaştırma adına iş dünyasının yanı sıra sosyal aktivitelere teşvik etmek için gerekli çalışmalar yapmak.

* Ülkemizdeki tarihi ve turistik kentlerine geziler düzenlemek.



Mustafa ޞen Kimdir?

Mustafa ޞen 1976 yılının Aralık ayında Karaman'da dünyaya geldi.

Eğitim hayatını bitirdikten sonra, baba mesleği olduğu ve ahşaba olan ilgisinden dolayı iş hayatına baba Hasan Ali ޞen'in eski sanayi sitesindeki marangoz atölyesinde erken yaşta çalışmaya başladı.

Birbirini takip eden yılların ardından ağabeyi Hasan Hüseyin ޞen ile birlikte azimli çalışmalarının karşılığı olarak işyerini Yeni Sanayi Sitesine taşıdılar.

İş sektörünü marangozluktan Keresteciliğe döndürdükten sonra her türlü ağaç biçme ve işleme işlerine yöneldiler.

Ahşaba olan sevigisini tekrar hayata geçirmek isteyen Mustafa ޞen, Karaman'da Marangozluk mesleğinin bitme seviyesine geldiğini farkredip tekrardan mesleğini canlandırma hevesiyle bu sektörde yeni işler yapması gerektiğini farketti. Bu vizyonla hareket ederek diğer meslektaşlarını teşvikedecek işlere imza atmaya başladı.

Mustafa ޞen evli ve 3 çocuk babasıdır.

ADAY çırak eksikliği Hasan Ali Şen Hasan Hüseyin Şen Karaman Karaman Marangozlar Makine Fuarı Marangozlar Odası Mobilya Fuarı mobilya üretimi Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası Mustafa Şen seçim USTAM KART PROJESİ Yapı Fuarı