MALİYE BAKANINDAN ASGARİ ÜCRET VE VERGİ AÇIKLAMASI

TAKİP ET

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen ''43

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen ''43. Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı''na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretli ve vergi mükellefi vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret için 2016 yılında ''Hiçbir şekilde asgari ücret 1.300 TL’nin altına düşmeyecek'' dediklerini hatırlatan Ağbal, ''2017 yılında da hiçbir şekilde asgari ücret 1.404 TL’nin altına düşmeyecek. Bunu da özellikle asgari geçim indirimi uygulaması üzerinden yapacağımız düzenlemeyle sağlayacağız. Böyle bir durumun mümkün olduğunu da bugünden rahatlıkla söyleyebiliyoruz,'' diye konuştu.

Konuşmasının diğer kısmında ise vergi mükellefleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ağbal, borcunu zamanında ödeyene vergi indirimi getireceklerini açıklarken, bu düzenlemenin de kamu maliyesinde, vergi sisteminde bulunan birtakım aksaklıları düzelterek hayata geçirileceğinin altını çizdi.

Ağbal ayrıca, dolaylı vergilerin daha az, dolaysız vergilerin daha fazla alınması ve vergi uygulamalarında vatandaşın taleplerine uygun kolaylıklar getirilmesi gerektiğini belirterek, "Vatandaş bize soruyor; 'Yeniden yapılandırma kanunu yaptınız, borçlarını ödemeyenlere bir güzel af getirdiniz. Peki, biz borcumuzu ödedik, hep de ödüyoruz. Bizim hakkımız ne olacak?' Mutlaka bu doğru bir talep. Dolayısıyla inşallah çok yakın bir zamanda vergi borcunu tam ve zamanında ödeyen vergi mükellefi vatandaşlarımız ve işletmelerimize vergi indirimi getireceğiz. Nedeni ise gayet açık; çünkü işini düzgün yapan, devlete olan görevlerini yerine getiren işletmelerimizin haklarını mutlaka teslim etmemiz gerekmekte. Dolayısıyla diyoruz ki sadece iyi gün dostu değil, kötü gün dostu da olacağız. Bir işletme iyi gününde vergisini ödemişse, bütün yükümlülüklerini yerine getirmişse, ben de bunu görüyorsam herhangi bir şekilde sıkıntıya düştüğünde neden onun üzerine gideyim. Tam tersine elini tutmam, ayağa kaldırmam ve ona yardım etmem lazım. Bir kısım varsa borçlarına kolaylıklar göstermem ve ertelemem lazım. Bütün bunları yatığımız zaman vatandaşın devlete olan güveni de artar. Ek olarak idareye olan itibar artar. Onun için inşallah yakında yapacağımız düzenlemelerle 'kötü gün dostu' olan bir maliye uygulamasını da devreye sokacağız. Zor günlerde devlet vatandaşının elinden tutacak,'' dedi.

1.300 TL 1.404 TL asgari geçim indirimi asgari ücret asgari ücretli BTSO dolaylı vergiler dolaysız vergiler Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi indirimi vergi mükellefi vergi mükellefleri vergi sistemi vergi uygulamaları