Mahmut Bedir Kabri Başında Anıldı

TAKİP ET

Şehit oluşunun yıl dönümünde 99

Şehit oluşunun yıl dönümünde 99. ülkücü şehidi Mahmut Bedir dualarla anıldı.

MHP Sarıveliler ilçe başkanı Kasım Tunç, Sarıveliler ziraat odası başkanı Bayram Ali Kaba, MHP ilçe başkan yardımcıları Mehmet Mutlu ve Davut Özcan ile birlikte MHP yöneticileri ve Ülkü ocakları temsilcileri, şehit Mahmut Bedir’in ağabeyi de anma programına katılanlar arasındaydı.

Sarıveliler müftüsü Sırrı Fuat Ateş’in Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra şehit Mahmut Bedir’in kardeşi Mustafa Bedir’in daveti ile evine gidilerek bir süre sohbet edildi.

Mahmut Bedir Kimdir

01.11.1954 yılında Torosların ıssız köşesi Sarıveliler ilçesinin Günder Köyünde dünyaya geldi. Köyünde okul olmadığı için İlkokulu Esentepe Köyünde, Ortaokulu Göktepe Kasabasında Liseyi Antalya Çağlayan Lisesinde başarı ile tamamladı. Aynı yıl girdiği sınavda Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünü kazandı. Yükseköğrenimi sırasında Türk Milliyetçiliği fikri ile tanıştı. Kısa sürede enstitünün, öğretmenlerin ve Konya’nın gözdesi oldu.

Öğrenciliği sırasında bir hocasının "senden iyi boksör olur" tavsiyesine uyarak eğitimin boks takımına girdi. Aynı yıl yapılan üniversiteler arası boks şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olarak isminin ülke çapında duyulmasını sağladı.

Yüksekokulu bitirince Şanlıurfa'ya öğretmen olarak atandı. Kısa sürede Şanlıurfa’nın da gözdesi olarak ÜLKÜ-BİR başkanı oldu. Öğrencilerle, bölge insanıyla, velilerle diyaloğu kıskanılacak düzeydeydi.

O günkü adıyla Apocular, bu günkü adıyla PKK’lılar tarafından Türkçüler Bayramını kutlama günü olan 3 Mayıs 1977 günü cadde ortasına çapraz ateşe tutularak, ilk kurşunu alnından yiyerek Şehit düştü. Cenazesi Günder Köyünde tüm çevre köylerin ve arkadaşlarının katılımıyla toprağa verildi.