LİSELİYE 1.000 TL

TAKİP ET

Meslek Liseleri'nde okuyan öğrencilerin üretim yapıp satmalarının önü açan uygulamayla öğrenciler ayda 1

Meslek Liseleri'nde okuyan öğrencilerin üretim yapıp satmalarının önü açan uygulamayla öğrenciler ayda 1.000 TL kazanacak. Yarıyıl ve yaz tatillerinde çalışan öğrenciler de gelirlerini artırabilecek.

Meslek Liseleri'nde okuyan öğrenciye saat başı ücreti olarak 11 TL olmak üzere aylık 1.000 TL tutarında maaş bağlanacak. Uygulamaya konan bu yeni modelde amaç, maddi sorun yaşayan öğrencilerin çalışmak için okulu bırakmalarını engellemek. Bunun yanında sektörler ise nitelikli eleman ihtiyacını karşılayabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde üretim yapılması karara bağlandı. Yeni düzenleme ile Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde okuyan öğrenciler, belirlenen bölümlerde, standartlara uygun laboratuvar ve atölyelerde üretimde bulundukları sürece para kazanabilecekler.

Öğrenciler hafta içi günlerde en fazla 3 saat, cumartesi günü ise en fazla 8 saat, yarıyıl ve yaz tatillerinde ise pazar günleri hariç günde en fazla 8 saat çalışabilecek. Buna göre yarıyıl ve yaz tatillerinde çalışmayan bir öğrenci eğitim görürken ayda 1.000 TL maaş alabilecek. Sadece yaz tatillerinde ve yarıyıl tatilinde çalışan bir öğrenci ise toplam 6.688 TL ücret alabilecek. Öğrencilere ürettiğini satma imkanı verilen Özel Meslek Liseleri ise biomedikal, elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon, gıda, hayvan yetiştiriciliği, kimya, makine, matbaa, metal, mobilya, motorlu araçlar, tarım, tekstil, tesisat ve yenilenebilir enerji, bilişim, gemi yapımı, inşaat, kuyumculuk, metalürji, plastik, raylı sistemler, seramik cam, tarım ve uçak bakım alanları olarak belirlendi.

Uygulamayla özel meslek liselerinde okuyan öğrencilerin eğitim öğretimin yanı sıra, yaklaşık asgari ücretli çalışan kadar para kazanmalarının önü açılıyor.

1000 TL 11 TL 6688 TL asgari ücret biomedikal elektrik ELEKTRONİK endüstriyel otomasyon gıda hayvan yetiştiriciliği Kimya Meslek Liseleri Milli Eğitim Bakanlığı nitelikli eleman öğrenci otomasyon Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yarıyıl tatili yaz