Leke sorununuza kökten çözüm bulundu!

TAKİP ET

Vücut lekeleri çeşitli nedenlerle meydana gelmektedir

Vücut lekeleri çeşitli nedenlerle meydana gelmektedir. Bu lekeler insanlarda rahatsızlık hissi oluşturduğu için çoğu zaman özgüven eksikliği, huzursuzluk ve depresyon gibi ciddi etkilere neden olmaktadır. Leke tedavisi Elazığ kliniğine gelen ve leke şikâyetlerinden yakınan kişilerde de bu tarz durumlar gözlemlenmektedir. Sanıldığının aksine leke tedavileri için sadece kadınlar değil erkeklerde sık başvurmaktadır. Özellikle akne, sivilce ve güneş lekelerinden mustarip olanlar leke tedavileri ile daha kusursuz bir cilde sahip olmaktadırlar.

Leke Sorunlarının Tedavisi Nasıl Yapılır

Leke sorunları için tek bir tedavi yöntemi önermek doğru olmaz. Çünkü hemen her leke farklı bir nedenden dolayı meydana gelir. Bu yüzden de lekenin nedenini ortadan kaldıracak farklı tedaviler gerektirmektedir. Leke tedavilerinde çeşitli ilaç ve kremler tercih edilerek tedavi etme sürecine girilmektedir. Lekelerin türüne göre oldukça etkili sonuçlar alınarak lekeler tedavi edildiği görülmektedir. Hafif lekelerde krem ve çeşitli ilaçlarla sorun evde çözülürken daha zorlu lekelerde klinik tedavi gerekmektedir. Klinik tedavide son yılların en etkili yöntemlerinden birisi ise lazer tedavi yöntemidir.

Leke tedavilerini şu başlıklar altında toplamak mümkündür;


kimyasal peeling yöntemi

enzim peeling (leke maskesi)

mezoterapi

lazer tedavileri

renk açıcı kremler

güneş koruyucu kremler,

Bu yöntemler tek başına ya da birlikte kullanılarak lekelerin tedavisi sağlanmaktadır. Leke tedavilerinde en kalıcı çözümler lazer tedavileridir.

Leke Gidermede Lazer Tedavisi Zararlı Mı?

Leke giderme işlemlerinde uygulanan lazer tedavisinin çalışma sistemi oldukça basittir. Lazer ile leke bulunan bölgede deri altına hafif ve kontrollü bir zarar verilerek vücudun o bölgeye onarma yapmak için harekete geçmesi sağlanmaktadır. Onarıcı işlem başlayan bölgedeki lekelerde bu sayede yok edilmektedir. Leke tedavisinde kullanılan lazer yöntemlerinde verilen hasar oldukça düşük ve kontrollü bir şekilde verilmektedir. Çevre dokulara ve hücrelere zarar verilmeden uygulama yapılmaktadır.

Lazer ile leke giderme tedavisi belirli seanslarla yapılarak sonuca ulaşılması sağlanmaktadır. Seans sayısını lekenin türü ve durumu belirlemektedir. Seanslar arasındaki bekleme süresi klinik personel tarafından belirlenerek hasar onarıldıktan sonra tekrar seans yapılmaktadır. Lazer tedavileri sonrasında meydana gelen hasardan kaynaklı geçici kızarıklıklar meydana gelebilmektedir. Ancak bunlar komplikasyon ya da tıbbi bir sorun değildir ve geçicidir.

Çatlak Tedavisinde Lazer Etkili Midir?

Çatlaklar özellikle hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda meydana gelen cilt sorunlarıdır. Lazer tedavisi çatlakların giderilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisidir. Çünkü kremler ve diğer yöntemlerle çatlaklardan kurtulmak sanıldığı kadar kolay değildir. Çatlak tedavisi Elazığ kliniğinde çatlaklara karşı kullanılan lazer tedavisi sayesinde çatlaklardan kalıcı olarak kurtulma imkânı bulunmaktadır. Çatlaklara karşı uygulanan tüm tedavilerde kalıcılığın sağlanabilmesi için doktor tavsiyelerine tam olarak uyulmalıdır. Ancak bu sayede tedavi sonuçlarının kalıcı olması sağlanmaktadır. Doktor dışında kullanılan yanlış ilaç ve kremler çatlakların giderilmesinden ziyade farklı cilt problemlerine de neden olabilir.