Led Aydınlatma Ürünlerinin Avantajları Ve Özellikleri

TAKİP ET

Günümüzde hepimizin bildiği gibi Led aydınlatma ürünleri günden güne yaygınlaşmaya devam etmektedir

Günümüzde hepimizin bildiği gibi Led aydınlatma ürünleri günden güne yaygınlaşmaya devam etmektedir. Bu yazımızda Led aydınlatma ürünleri ile ilgili tüm merak edilenleri sizlere aktarmak istiyoruz. Düşük enerji tüketimleri ve uzun ömürlü olmaları ile fark yaratan Led aydınlatma ürünleri, günümüzde tüm yaşam alanlarında güvenle kullanılmaya devam edilmektedir.


Led Aydınlatma Ürünlerinin Özellikleri


Led aydınlatma ürünlerine genel olarak baktığımızda düşük enerji tüketimi ve uzun yaşam süreleri ile dikkat çeken Led aydınlatma ürünleri, çalışma prensibi olarak akım geçtiğinde foton açığa çıkması ile ışık veren sistemlerdir. Yapısal olarak silikon olarak tasarlanmakta olan Led’lerin akım gerilimleri ise üsteldir. Diğer aydınlatma ürünlerinden yüksek akım sebebi ile bozulmaması için bağlanmakta olan sınırlama dirençleri ile dayanım konusunda ayrılmaktadırlar. Işık yaydıkları renklere göre farklı Volt gerilimlerine sahip olan Led’ler Kırmızı ışık verdiklerinde 2,20 Volt, Yeşil ışık verdiklerinde 3,30 Volt, Mavi ve Beyaz aydınlatma sağladıklarında ise 3,40 Volt gerilimle çalışmaktadırlar.


Led Çeşitleri Nelerdir?


Single LED: Led’lerin ilk çeşidi olan Led türüdür. Baskılı devre kartları üzerine çizilen elektronik devreler yardımı ile çalışmaktadırlar. Genellikler evlerde tercih edilen modellerdir.


DC LED: LED çalışacağı akımı sabitleyen bir sürücüye sahiptir. Özetlemek gerekirse, doğru akımla çalışan sistemlerdir diyebiliriz.


AC LED: Sahip oldukları sürücü aracılığı ile elektrik şebekesine bağlanarak çalışan LED’lerdir.


RGB LED: Renk değiştirebilme özelliklerine sahip ledlerdir. 16.7 milyona yakın farklı renk çeşidi elde edilebilen led türleridir.


COB LED: Merkezi bir noktada toplanan birlikte çalışması prensibi ile çalışan Led türleridir.


Lineer LED: Tekil ledlerin baskılı bir devre kartı üzerine dizilmesiyle oluşturulur. Biraz önce açıklamış olduğumuz Single led türevi ürünlerdir.


Led Aydınlatma Ürünlerinin Kullanıldığı Alanlar Nerelerdir?


Led aydınlatma ürünleri yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi oldukça geniş bir kullanım alanına sahip ürünler olarak gözler önüne gelmektedir.  Bu bağlamda ofisler, sokak ve meydanlar, bina dış cepheleri, fabrika, üretim tesisi ve işyerleri, park bahçeler, otoban ve yollar, reklam tabelaları, tarihi bina, köprü ve anıtlar, toplu konutlarda site içi aydınlatmalar, trafik sinyalizasyonları, televizyon ve telefon aydınlatmaları, otomotiv sanayinde iç ve dış aydınlatma, gemicilik, tekne, uçak sanayi, halı sahalar, benzinlikler, tenis kortları gibi alanlarda yıllardır güvenle kullanılmaya devam edilmektedir.

AC LED COB LED DC LED led aydınlatma Led Aydınlatma Ürünlerinin Kullanıldığı Alanlar Nerelerdir? Led Aydınlatma Ürünlerinin Özellikleri Led Çeşitleri Nelerdir? Lineer LED RGB LED Single LED