KYK yurt başvurusu

TAKİP ET

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi veriyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi veriyor. Aynı zamanda öğrenciler devlet yurdundan da faydalanabiliyorlar.

KYK BURS VE YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yurt başvurularını alacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra, başvuru tarihinin de yayımlanması bekleniliyor.

YKS tercih sonuçları 26 Ağustos'ta erişime açıldı. Geçtiğimiz yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam eden başvurular, e-Devlet üzerinden alındı. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyordu. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.



KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs başvuruları ve kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.



Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

burs Burs başvuruları e-Devlet kredi başvuruları KYK KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KYK BURS VE YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK? kyk yurt kyk yurt başvurusu öğrenim kredisi ösym YKS YKS tercih sonuçları Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu