KTSO'dan Karamanlılara Uyarı: Sigorta Poliçesinde Serbest Seçim Esastır

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, kredi ve araç satışlarında bazı kurumlar tarafından yapılan sigorta dayatmalarına karşı vatandaşları uyardı ve serbest seçim hakkının kanunlarla güvence altında olduğunu hatırlattı.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Önemli Duyuru

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), son dönemde artan şikayetler üzerine kredi, finansman ve araç satış işlemlerinde sigorta poliçesi tercihine ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Bazı kurum ve kuruluşların vatandaşları belirli sigorta şirketleri veya acentelerle çalışmaya zorladığı yönündeki iddialara dikkat çekildi.

Sigorta Şirketini Seçme Hakkı Tüketicidedir

Odaya ulaşan bildirimlerde, bazı bankalar, finans kuruluşları, tasarruf finansman şirketleri, kooperatifler ve araç bayilerinin vatandaşları kendi sigorta birimlerine yönlendirdiği belirtildi. Farklı bir acentenin tercih edilmesi durumunda kredi veya teslim süreçlerinin gecikeceği izlenimi oluşturulduğu ifade edildi.

KTSO, sigorta poliçesinin kredi veya satış sözleşmesinin ayrılmaz bir eki olmadığını hatırlatarak, sigorta şirketi ve acentesini seçme hakkının tamamen sigorta ettirene ait olduğunu vurguladı. Bu hakkın 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ile güvence altında olduğu belirtildi.

KTSO Sürecin Takipçisi Olacak

Hiçbir kişi veya kuruluşun belirli bir sigorta acentesinden poliçe yaptırılmasını zorunlu tutamayacağı, bu hakkı sınırlandıramayacağı veya fiilen yönlendiremeyeceği ifade edildi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, mevzuata aykırı tüm uygulamaların yetkili kurumlar nezdinde takipçisi olacağını kamuoyuna duyurdu.

Editör: Haber Merkezi
Kaynak: Sosyal Medya