Kredi kartlarınız kimin kontrolünde?

TAKİP ET

Karaman'da bir vatandaş kredi kartından bilgisi dışındaki harcamalar nedeniyle mağdur oldu

Karaman'da bir vatandaş kredi kartından bilgisi dışındaki harcamalar nedeniyle mağdur oldu.

Son yılların öncelikli sorunlarından birisi kredi kartı. Kimi zaman bilinçli kullanılmamasından, kimi zaman da bilgilerin istenmeyen kişilerce ele geçirilmesi ile yapılan harcamalardan doğan mağduriyetler hemen her gün karşımıza çıkan durumlar.

Yakın dönemde yapılan kanuni düzenlemeler bilinçli harcamama sorunlarını ortadan kaldırmasa da getirilen kısıtlamalar bu konudaki sorunları gözle görülür şekilde azalmış durumda.

Gelişen teknoloji, artan e-ticaret siteleri ile internet üzerinden yapılan alışverişler de her geçen yıl katlanarak artmaya devam ediyor. Türk halkı da istatistikler göz önüne alındığında, geçen yıllardaki korku ve güvensizliklerini yavaş yavaş atarak, online alışverişe alışmaya, sevmeye başladı.

Ancak internet ortamında kredi kartı bilgilerinin güvenliğini sağlamak o kadar da kolay değil. Zaman zaman sadece kredi kartı bilgisi toplayıp, bu bilgilerle kredi kartı dolandırıcılığı yapmaya yönelik kurulduğu anlaşılan bir internet sitesi ile karşılaşıyoruz.

Böyle sitelerde bir ürün satın alma amacıyla yapılan işlemlerde verilen tüm bilgiler kayıt altına alınarak kötü niyetli kişilerin ellerine geçebiliyor.

Sonrasında da kredi kartı ekstresi elimize ulaştığında ne yapacağımızı kara kara düşünmek ve onayımız bilgimiz dışındaki harcamaların bedellerin ödemekle karşı karşıya kalabiliyoruz.

Karaman'da da zaman zaman bu tür haberler karşınıza çıkmıştır mutlaka.

R.Y. kullandığı kredi kartı ekstresi eline ulaştığında bilgisi dışında yapılmış harcamaları fark etti.

185.40 ve 305.50 liralık Turkcell'e ödenmiş iki adet cep telefonu faturası, yine Türk Telekom ve Avea'ya ödenen 236 ve 200 liralık iki faturanın bilgisi ve onayı olmadan yapıldığını gören mağdur şikayetçi oldu.

Polis harcamaları yapan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

e-ticaret siteleri internet ortamı internet sitesi Karaman kredi kartı kredi kartı bilgisi kredi kartı dolandırıcılığı kredi kartı ekstresi online alışveriş polis